Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Castle in the Woods

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Celkem povedené DLC ke hře Amnesia. Povedené úrovně, depresivní atmosféra, všudepřítomný strach a beznaděj... Není asi nic co by chybělo. Vydáváte se do tajemného hradu, kde chcete najít svého zmizelého kamaráda Dereka.

STATISTIKY

Oleje je dostatečné množství, křesadel sice mnoho není, ale není jich příliš zapotřebí. Mizivé množství je obou druhů lektvarů. Naopak dokumentů je až přehnané množství.

předmět v inventáři – 16

předmět získaný kombinacemi – 3

dokument – 16

olejnička – 5

velká olejnička – 2

laudanum – 1

lektvar zdravého rozumu – 1

First Floor

Ze zásuvek komody hned vedle vás seberte lucernu a 2 křesadla. Přejděte místnost a u východu z místnosti seberte dokument Derek's Notebook Page 2. Vyjděte na chodbu a dejte se vlevo. Vpravo se otevřou dveře a na zem spadne papír – dokument For You. Pokračujte do místnosti s orlí sochou. Dejte se vlevo a vstupte do dveří. Z psacího stolu seberte dokument Clarence's Diary a křesadlo. V zásuvkách stolu je ještě další křesadlo a také váček s 10 tolary. Vraťte se do velké místnosti a vlevo za orlí sochou je na stěně obraz, který je možné odtrhnout. Za ním se totiž skrývá výklenek a v něm je Guest Room Key. Nyní se vraťte do chodby, ze které jste přišli a projděte na druhý konec, kde je další velká temná místnost. Klíčem si odemkněte dveře vpravo a vstupte dál. Ze stolu si seberte dokument Emma's Diary a vlevo u postele leží ještě dokument Emma's Diary Page 2. K té samé posteli si přistavte židli, protože na střeše nad postelí je Fireplace Room Key. Vyjděte opět ven a novým klíčem si odemkněte další dveře vpravo. V místnosti seberte ze stolu dokument Mein Freund. Po stranách místnosti jsou prosklené stolky. Vezměte si nějaký předmět a rozbijte jimi skleněné kryty, abyste mohli sebrat předměty, a to konkrétně vpravo laudanum a lektvar zdravého rozumu a vlevo je schovaný pod knihou Second Floor Key. Vyjděte opět ven do velké místnosti a pokračujte k dalším dveřím vpravo, kde si odemkněte poslední dveře klíčem. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří do další úrovně.

Second Floor

Přímo před vámi je dokument Derek's Notebook Page 3. Na velkém stole leží ještě křesadlo. Vstupte do dveří vlevo, které vedou do malé komory. Otevřte dvířka kamen a seberte z kamen Room Key. Vraťte se do jídelny a odemkněte si klíčem dveře naproti. Vlevo je piano, u kterého nadzvedněte kryt kláves a seberte Corridor Key. Pokračujte k psacímu stolu, ze kterého seberte OLEJNIČKU a křesadlo. V přihrádce stolu je další OLEJNIČKA. Vraťte se do jídelny a dejte se vpravo, kde si klíčem odemkněte dveře do chodby. Projděte na rozcestí, kde jsou naproti sobě dvoje dveře. Levé jsou zamčené, takže vstupte do pravých a ze stolu seberte dokument Emma's Diary Page 3. Poté odtáhněte na stranu postel a ze země seberte Third Floor Key. Vraťte se do chodby, odemkněte si klíčem dveře naproti, vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří do třetího patra.

Third Floor

Ze země seberte dokument Emma's Diary Page 4. Projděte krátkou chodbou a vstupte do dveří. Ve velké místnosti jděte k psacímu stolu a seberte z něj dokument Derek's Notebook Page 5. Z přihrádky stolu si vezměte VELKOU OLEJNIČKU a nakonec ze zásuvky 2 křesadla. Po straně místnosti je řada knihoven. V poslední z nich je na polici mezi knihami Cellar Key. Poté se vydejte zpět do chodby a vstupte do dveří do druhého patra.

Second Floor

Známou cestou se dejte ke dveřím do prvního patra vejděte do nich.

First Floor

Běžte na druhý konec úrovně, kde je druhá velká místnost. Klíčem si odemkněte dveře vpravo, sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří, které vedou do sklepa.

Cellar

Octli jste se v temném sklepení. Jděte do dveří vlevo a v malé místnosti seberte z police dole Rusty Crowbar. Vraťte se do velké místnosti a vstupte do dalších dveří po levé straně. V této malé místnosti seberte ze země dokument Anita's Message. Vyjděte zpět do velké místnosti a dejte se vlevo, kde jsou zamčené dveře. Použijte na ně páčidlo z inventáře a vylomte je. Jděte vlevo dozadu, kde je almara a seberte z ní dokument Derek's Notebook Page 6. Nyní se vraťte ke dveřím, kterými jste vešli. Vlevo jsou sudy a za nimi těžká bedna. Odstraňte všechny tyto předměty, protože na zdi je tajná páka. Zatáhněte za ni a jeden z regálů vlevo se odklopí. Vlezte do nízkého tunelu a na rozcestí se dejte vlevo, protože pravá odbočka je stejně slepá. Až se vám ukáže ikona žebříku vylezte nahoru. V koutě místnosti si seberte OLEJNIČKU. Z místnosti je jen jediný východ, takže sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří do další úrovně.

Hidden Dungeon

Projděte několika dveřmi a vyjdete v dlouhé a široké vězeňské chodbě se sloupy uprostřed a celami po stranách. Vstupte do druhé cely vpravo a ze země seberte Rusty Old Crowbar. Vraťte se do chodby a pokračujte na konec, kde je velká místnost. Zde seberte nějaký kámen a jděte na začátek chodby, kde tímto kamenem urazte zámek u prvních dveří vlevo. Uvnitř seberte láhev. Vraťte se do velké místnosti a vstupte do dveří vpravo, kde je to zamořené plynem. Ztratíte vědomí a proberete se ve vězeňské cele. V jednom koutě je dokument Note a v druhé dutá jehla. Pomocí jehly si otevřte dveře cely a vyjděte ven. Vraťte se zpět do velké místnosti a nyní jděte rovně. Dojdete k několika stolům – z pravého seberte dokument Instructions for Making Nitroglycerin, z levého dokument Clarences' Note a dále Chemistry Pot a OLEJNIČKU. Pod stolem leží ještě jedna OLEJNIČKA. Nakonec použijte láhev z inventáře na sud s olejem, který leží vlevo vedle stolu, a získáte tak láhev s olejem. Nyní jděte vlevo a dojdete k dalším dveřím. Sestupte po schodech dolů do zatopeného podzemí. Zajděte pod schodiště, kde plave ve vodě VELKÁ OLEJNIČKA. Dávejte si pozor na vodní příšeru a vlevo vyjděte po krátkých schůdkách na chodník. Přeskakujte po fragmentech chodníku. Na rozcestí leží dokument Problem with Broken Pipe. Před vámi je na zdi ventil, ale je zaseknutý. Použijte na něj olej z inventáře a poté jím otočte až nadoraz. Tím jste zlikvidovali plyn v zamořené místnosti. Pokračujte dál vpravo a na dalším chodníku ze země seberte dřevěný kbelík. Vpravo je vývod potrubí, kde je však něco zaklíněné. Vpravo si přeskočte na plošinu, u které jsou na zdi očíslované páky. Musíte páky nastavit tak, aby součet čísel jak nahoře tak dole byl 8. Takže první páku nechte jak je a dále dejte druhou, čtvrtou a šestou nahoru; zbylé dvě dolů. Vraťte se k potrubnímu vývodu, ze kterého vypadl předmět – Nitrid Acid. Vraťte se zpět nahoru do laboratoře a jděte rovně, kde vstupte dveřmi do místnosti, která byla předtím zamořená. Uprostřed místnosti je studna. Zatočte rumpálem a dejte na konec provazu kbelík. Spusťte ho dolů, znovu vytáhněte a seberte kbelík s vodou a Glycerol. Nyní jděte zpět do laboratoře a do stojánku umístěte laboratorní nádobu. Do nádoby nalijte nejprve Glycerol a poté Nitrid Acid. Seberte hotový Nitroglycerin a poté se vydejte vězeňskou chodbou zpět. Vpravo jsou zamčené dveře. Zkuste na ně použít páčidlo, ale to se zlomí. Umístěte tudíž pod dveře Nitroglycerin a dojděte si pro nějaký kámen (v chodbě hned za dveřmi je jich hned několik). Hoďte kámen na sklenici a rychle utíkejte zpět, protože bude následovat mohutný výbuch. Projděte novým vchodem do velké místnosti a ze země seberte dokument Clarences' Writing. Pokračujte ke stolu vpravo a seberte z něj dokument Clarence's Last Note. Poté se běžte postavit na oltář a tím hru zakončíte.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář