Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Crypt

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Výrazně nadprůměrný polský mód. Projekt ve velkolepém stylu, ve kterém se v roli profesora vydáte na průzkum tajuplný krypty.

- - - - -

Bedrooms

Na stole leží dokument A Letter from profesor Collins, u fonografu je Waxroll Record, který můžete vložit do fonografu, ve skříňce na stole je lektvar zdravého rozumu a v zásuvce komody najdete Bedroom Key. Odemkněte si klíčem dveře a vyjděte ven do chodby. Sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří do další úrovně.

Hall

Ze stolu seberte dokument News – Brutal Murder in Whitechapel. Vyjděte po schodech nahoru, jděte vpravo a vejděte hned do prvních dveří vlevo. V zásuvce najdete Servant Quarters Key a ze stolu laudanum. Vraťte se do haly a klíčem si odemkněte dveře vlevo do schodiště. Projděte chodbou a vejděte do dveří do další úrovně.

Servant Quarters

Klíčem si odemkněte první dveře vpravo. V kuchyni je hned za vchodem vlevo na jednom trámu malá nenápadná páčka, kterou zahýbejte. Vraťte se do chodby a na konci by nyní měla být zvednutá padací mříž. Sejděte dolů a na horní polici regálu vpravo najdete A Crowbar. Poté se stejnou cestou vraťte zpět do haly.

Hall

Jděte zpět do kanceláře v prvním patře a páčidlem vylomte dvířka stolní přihrádky. Z malé skříňky seberte Library Key. Jděte na ochoz a klíčem si odemkněte dveře na konci ochozu. Projděte chodbou a vstupte do dveří do další úrovně.

Library

Na stole leží dokument A Message from the Hather a na stole vpravo dokument Ghost Stories (fialová kniha). Vyjděte na balkón a seberte Jorgen Kosmo's Notebook. Poté se vraťte zpět do haly.

Hall

Běžte známou cestou ke dveřím, které vedou do ložnic, a vejděte do nich.

Bedrooms

Běžte do svého pokoje a klikněte pod polštář u postele. Probudíte se druhý den ráno. Klikněte pod polštář a získáte Entrance Door Key. Poté se vydejte do haly.

Hall

Klíčem si odemkněte vchodové dveře a projděte do chodby.

Swamp Cabin

Projděte k domku a vstupte dovnitř. Na krbové římse leží 2 křesadla a na horní polici regálu Old Photograph. Vyjděte ven a obejděte dům. Vylezte po žebříku do podkroví a v koutě seberte A Crowbar. Vraťte se dolů a použijte páčidlo na dveře od sklepa. Dole seberte u mrtvoly dokument Written in blood, barely readable book a z regálu v chodbě lucernu a OLEJNIČKU. Vraťte se nahoru a jděte kolem vchodu do keřů, které jsou projít. Vyskočte na bednu a z přihrádky nahoře seberte Chest Key. Tímsi odemkněte velkou truhlu uvnitř v chatě (musíte použít klíč na zámek truhly). Seberte Shovel a vraťte se za dům, kde je místo, u kterého je na první pohled jasné, že tu někdo kopal. Opakovaně použijte lopatu na toto místo a poté seberte Stone Disc a dokument Professor Collin's Journal. Vraťte se před chatou a vydejte se po cestě pryč.

On Route

Dojdete k domu. Vejděte dovnitř a za pultem je v jedné polici laudanum. Vyjděte po schodech nahoru a z komody seberte dokument Piece of Letter a ze zásuvek 2 křesadla. Na konci leží na zemi kladivo a vpravo na komodě lektvar zdravého rozumu. Budova se začne řítit. Vyběhněte po trámu vlevo a zde si hru uložte. Musíte rychle přeskočit k oknu a poté skočit ven na zem. Nesmíte v žádném případě spadnout na stříšku pod oknem, jinak zemřete. V okně se zhroutíte na zem, takže počkejte než se seberete a poté skočte vpravo přímo na zem. Rychle utíkejte co vám nohy stačí po cestě pryč.

Cemetery

Tato úroveň se načítá extrémně dlouhou dobu, takže nepanikařte. Hra se vám určitě nezasekla. Běžte stále rovně dojdete k zamčené bráně. Skočte vpravo přes zábradlí směrem k ceduli, abyste využili zábradlí jako odrazového můstku, a přistanete na vrcholu zdi. Kdyby vám to nešlo, tak si budete muset přinést nějaké bedny a sudy. Na hřbitově jděte k domku vpravo, přeskočte přes bednu a přes zábradlí a vzadu za domem je poškozená zeď. Hned za vstupem do domu jsou vpravo v podlaze uvolněná prkna. Odstraňte je tahem na stranu, aby poté spadla dolů do jámy. Slezte dolů a vzadu seberte Shovel a také Old String. Vraťte se nahoru, kde můžete ještě ze zásuvky sebrat lektvar zdravého rozumu. Jděte zpět na hřbitov a jděte vykopat hrob. Je to šestý hrob u stěny od brány, kterou jste vstoupili. Seberte Stone Disc, Adam Graveyard's Key a dokument Lost Page from Edward Bullver – Lytton's Journal. Nyní se musíte dostat opět přes bránu ven. Postavte si schody z předmětů a poté jděte na rozcestí vlevo. Odemkněte do bránu klíčem a vstupte do dveří do další úrovně.

Mausoleum

Sejděte dolů a octnete se v hale, kde je jakási energetická bariéra. Pod schodištěm najdete laudanum a dokument A Page. Vpředu jsou dva podstavce. Na každý použijte jeden kulatý kámen z inventáře a poté na symbol ve vzduchu knihu z inventáře. Projděte dlouhou chodbou, přeskočte poškozený chodník a poté vejděte do dveří do další úrovně vlevo.

Crypts

Dojděte na ozářené místo a seberte dokument Dirty Page. Nyní se držte stále vlevo, abyste nebloudili. Až dojdete na další ozářené místo, tak ve výklenku vlevo najdete páčidlo a OLEJNIČKU. Vraťte se do hlavní chodby a dveře vpravo vylomte páčidlem. Pokračujte dál až dorazíte k mřížovým dveřím. Za nimi je v kbelíku Pick Lock. Vyjděte ven a vlevo leží na zemi dokument Journal Piece. Nyní se držte vpravo a po pravé straně jsou zamčené dveře, na které použijte naposledy sebraný předmět. Utíkejte co nejrychleji pryč, přeskočte přes jámy tak, že skočíte přes úzkou římsu tvořenou trámem. V chodbě jsou po pravé straně dveře. Za nimi seberte ze stolu dokument Lucjan's Note. Nějakým předmětem rozbijte obrovskou vázu a zatáhněte za páčku za komodou. Projděte do tajné pasáže. Dejte na kladu provaz z inventáře a slezte dolů.

Mines

Na nedaleké komodě leží laudanum a v zásuvkách komody najdete další 2 laudanum. Na stole vlevo je dokument Old Note. Použijte kladivo na prkna na dveřích a cesta dál je volná. Stěna na konci kolejí je průchozí. Jděte stále vpřed a poté se přesunete do závěrečné úrovně.

Sanctum

Projděte do velké haly, kde se ve vzduchu vznáší spousta dlaždic. Některé jsou falešné, a když na ně stoupnete, propadnou se pod vámi. Postup je následující: prostřední v první řadě, šikmo vpravo, šikmo vlevo, rovně, šikmo vpravo a šikmo vlevo. Projděte do komory, kde hra končí.

uložené pozice

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář