Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Dark Escape

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Mírně nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie. Je tu pár docela povedených lekaček a dva rozdílné konce hry.

- - - - -

Začínáte v ložnici. Běžte vlevo k psacímu stolu a seberte z něj dokument Our Custom Story. Poté prohledejte přihrádku a seberte lucernu a nakonec seberte křesadlo z jedné ze zásuvek. Na druhé straně místnosti je komoda a v její horní zásuvce leží Bedroom Key. U dveří je na stěně dokument Wait. Klíčem si odemkněte dveře a opusťte ložnici. Projděte chodbou a v další místnosti vejděte do dveří vpravo. Z komody seberte OLEJNIČKU a dokument They are always watching... a ze zásuvky laudanum. Vraťte se do velké místnosti a jděte do dveří vlevo. Naproti je regál a v něm lektvar zdravého rozumu a křesadlo a poté prozkoumejte skříň vlevo a z truhly seberte Old Key a další křesadlo. Vyjděte zpět do velké místnosti a jděte do dalších dveří vlevo. Z psacího stolu seberte dokument Time is running out! a z jedné ze zásuvek další křesadlo. Vraťte se do velké místnosti, klíčem si odemkněte dveře vlevo, sestupte po schodišti ke dveřím do další úrovně a vejděte do nich.

Jděte do pravých dveří pod schodištěm a hned za dveřmi je vpravo psací stůl, kde seberte z přihrádky OLEJNIČKU a ze zásuvky dokument Letter to Katrina Daffodil. Dál v místnosti najdete v zásuvkách komody laudanum a křesadlo a v truhle vpravo další 2 křesadla. Vraťte se do haly a vyjděte po schodech nahoru. Jděte do dveří vlevo a na křižovatce chodeb zahněte vpravo a hned do dveří vlevo. V místnosti vzadu leží Key. Vraťte se do chodby na křižovatku, pokračujte dál vpravo, rovně, projděte kolem dveří, které jsou zatlučené prkny, a vpravo jsou další dveře, do kterých vejděte. Z polic regálů posbírejte dláto, lektvar zdravého rozumu, 2 křesadla a 2 měšce s 50 tolary. Nyní se vydejte zpět do postranní chodby, kde jste sebrali klíč a jděte do dveří rovně. V podlouhlé studovně najdete v zásuvce psacího stolu křesadlo a na jedné polici další křesadlo. Dveřmi na konci místnosti se dostanete zpět do haly, kde sestupte po schodech dolů a klíčem si odemkněte druhé dveře pod schodištěm. Projděte ke dveřím do další úrovně a vstupte do nich.

Ze středové zídky seberte dokument The Monsters!, OLEJNIČKU a lektvar zdravého rozumu. Pokračujte do dveří vlevo a vzadu ze stolu seberte laudanum, další lektvar zdravého rozumu a křesadlo. Nakonec klikněte na SUD S OLEJEM (35% lucerny). Vraťte se do velké místnosti a jděte do dveří naproti. Z police seberte křesadlo a jděte dál do místnosti vpravo. V zásuvce komody je další křesadlo a v proskleném výstavním stolku Rusty Key. Použijte na rozbití skla nějaký předmět. Vyjděte zpět do velké místnosti a pokračujte vpravo. Z truhly seberte laudanum a 2 křesadla a zamčené dveře si odemkněte klíčem z inventáře. Na konci najdete na stole kladivo. Vydejte se na začátek úrovně a vejděte opět do dveří.

Asi si vzpomínáte na dveře zatlučené prkny na konci temné chodby. Vydejte se tam, v inventáři spojte kladivo s dlátem a získáte kladivo a dláto a použijte je na prkna na dveřích. Rychle vběhněte do temné místnosti a přibouchněte za sebou dveře, protože monstrum je vám v patách. Projděte na konec chodby, sestupte po točitém železném schodišti a vstupte do dveří do další úrovně.

Vzadu na psacím stole leží dokument List of New Prisoners Arriving 19th of July 1841. Dveřmi se dostaňte do komplexu chodeb, dejte se vpravo, sestupte po krátkém schodišti, zahněte vpravo a hned do dveří vlevo. Uvnitř mučící panny jsou 2 křesadla. Vraťte se do chodby a pokračujte rovně a poté vejděte do dveří vpravo. Vpravo seberte dutou jehlu a ve skříni jsou další 2 křesadla. Jděte zpět na křižovatku a dejte se vlevo. Dostanete se ke dveřím v mříži, které si odemkněte jehlou. Jděte do prvních dveří vlevo a seberte laudanum a křesadlo a pod postelí je ještě jedno křesadlo. Vraťte se do velké místnosti a pokračujte do dalších dveří vpravo. Ze stolu seberte dokument Flee! a poté klikněte na SUD S OLEJEM (90% lucerny). Vyjděte zpět do velké místnosti a jděte zpět do místnosti s mučící pannou. V ní najdete Hidden Key. Jděte po schodech nahoru, zahněte vpravo a poté vlevo a dostanete se k zamčeným dveřím. Odemkněte si je klíčem, klikněte na otvor v zemi a přesunete se do další úrovně.

Na rozcestí tunelu se dejte vlevo a na konci slepé odbočky seberte OLEJNIČKU. Dostaňte se na konec tunelu a odvalte na stranu kameny. Vpravo v cele najdete na stole dokument Escape!!! a křesadlo a pod postelí leží Cell Door Key. Tím si odemkněte dveře na konci chodby a za nimi vylezte nahoru po žebříku. Ze stolu seberte páčidlo a křesadlo. Vraťte se dolů a na křižovatce chodeb zahněte vlevo do chodby s kobkami. Vejděte do druhých dveří vlevo a seberte OLEJNIČKU. Nyní se vydejte zpět k místu, kde jste vylezli z tunelu. Páčidlem vylomte dveře vlevo a vystoupejte po točitém železném schodišti. V kanceláři seberte z psacího stolu dokument Wardens Logbook 23rd of July 1841, ze zásuvky křesadlo a z krbové římsy lektvar zdravého rozumu. Vraťte se po schodech dolů do chodby a jděte vlevo k mříži. Uvidíte monstrum, které jde směrem vlevo. Vydejte se do chodby s kobkami dveře na konci prorazí ono monstrum. Vyhněte se mu, proběhněte ke dveřím do další úrovně a vejděte do nich.

Ze stolu seberte dokument Close to the End! Sestupte do zaplavených chodeb a utíkejte vpřed před vodním monstrem. Až přijdete do místa, kde se chodba rozšiřuje, jděte do dveří vpravo z regálu vzadu seberte Key a křesadlo. Vraťte se do chodby a pokračujte směrem vpravo. Dveře na konci si odemkněte klíčem a poté vylezte po žebříku nahoru. Vejděte do jediných přístupných dveří. Na rozcestí seberte z oltáře Key to Decision, dokument Time to Choose a VELKOU OLEJNIČKU. Nyní máte dvoje dveře, které vedou dál a jen jeden klíč, který pasuje do obou. Hra má dva konce. Záleží na vás, který si vyberete.

  1. Levá cesta – klíčem si odemkněte dveře vlevo a vejděte do nich. Běžte chodbou stále vpřed, na konci vylezte po žebříku nahoru, seskočte na plošinu vlevo, seberte dokument …...., který drží mrtvola, odklopte poklop ve stropě a vylezte až úplně nahoru. U dveří seberte ještě dokument REMEMBER!!!, vyjděte ven z hradu, pokračujte stále rovně mezi stromy a poté se spustí závěrečné titulky.
  2. Pravá cesta – klíčem si odemkněte dveře vpravo a vstupte do nich. Ze země seberte další lucernu. Vyjděte po schodech nahoru a octnete se v hradní hale. Jděte do prvních dveří vlevo a vzadu leží Ancient Key. Vraťte se do haly, vyjděte po schodišti a klíčem si odemkněte dveře. Vlevo na dveřích visí dokument Note to Cleaning Stuff and Visitors. Vejděte do místnosti, seberte ze země ještě jednu lucernu, odstraňte ze zdi obraz a zatáhněte za páku ve výklenku. Nedaleký regál se odklopí. Sestupte po schodech dolů a vejděte do místnosti, kde seberte ze stolu dokument Life Is Too Precious To Wait, čímž hru zakončíte.

uložené pozice

videoukázka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář