Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Dark Troll

Autor návodu-Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Krátké a docela povedené dobrodružství ze světa Amnesie. Podíváte se do podobné vstupní haly jakou jste navštívili v základní hře, avšak úrovně, do kterých vede, jsou úplně jiné.

STATISTIKY

Ze země seberte lucernu, dokument Willkommen bei The Dark Troll, 2 VELKÉ OLEJNIČKY a nedaleko leží na zemi ještě Laudánum. Prohledejte skříně a posbírejte celkem 7 křesadel. Poté se zaměřte na malou truhlu a seberte z ní Lektvar zdravého rozumu. V jednom koutě místnosti je několik sudů, které vyházejte a ze země seberte Key. Tím si odemkněte dveře a vyjděte z místnosti. Pod vámi je propast plná monster. Opatrně přeskákejte po vrcholcích sloupů až ke dveřím do další úrovně, do kterých vstupte.

V chodbě vejděte do dveří vlevo a z psacího stolu vpravo seberte dokument Das war nicht gut. Prohledejte přihrádku stolu a seberte Key, OLEJNIČKU a 3 Lektvary zdravého rozumu a poté ze zásuvky ještě křesadlo. Nyní zaměřte svoji pozornost na protější stranu místnosti, kde jsou výklenky na rakve. Ze dvou dolních výklenků posbírejte 2 OLEJNIČKY a 5 Lektvarů zdravého rozumu a z pravého horního výklenku 3 Laudánum. Přineste si židli a vyskočte na ni, abyste mohli předměty snáze sebrat. Pak je tu ještě SUD S OLEJEM (10% lucerny), ze kterého si můžete doplnit trochu oleje. Vraťte se do chodby a pokračujte po schodech ke dveřím, které si odemkněte klíčem. Sejděte po dalším schodišti hlouběji do sklepa. Mezi regály lze najít celkem troje dveře, z toho dvoje do další úrovně. Ty obyčejné nikam nevedou, ty v rovné uličce jsou falešné, a pokud do nich vstoupíte, nenačte se vám další mapa a spadne vám hra. Musíte tudíž vstoupit do dveří, které jsou ve skrytém koutě.

Tato úroveň téměř jakoby z oka vypadla jedné ze základní hry. Vyjděte po schodech nahoru a vpravo je u stěny truhla a v ní OLEJNIČKA a 2 křesadla. Pokračujte po dalších schodech na balkón, kde vstupte do levých dveří.

Tato úroveň není povinná a navíc se z ní dál nedostanete. Jsou tu však nějaké předměty k sebrání. Prohledejte přihrádku psacího stolu a seberte VELKOU OLEJNIČKU, 2 Laudánum a Lektvar zdravého rozumu. Poté ještě prohledejte zásuvky a seberte 2 křesadla. Jděte do pravých dveří a ze stolu seberte dokument Ein Tip für dich!!! Vzadu je ještě truhla a v ní OLEJNIČKA a křesadlo. Po straně je regál, který překlopte a odhalíte tak vstup do tajné místnosti. Odtáhněte na stranu koberec, pod kterým je vchod do tajné podzemní místnosti. Tady je důležité odtáhnout koberec co nejvíc, aby otvor byl co největší. Velikost otvoru bude pro vás klíčová při návratu zpět. Seskočte dolů a odklopte poklop. Vlezte do podzemního tunelu a na rozcestí se dejte vlevo. Na konci slepé odbočky seberte 2 OLEJNIČKY a 3 Laudánum. Vraťte se zpět do podzemní místnosti. Nyní je zapotřebí dostat se nějak nahoru. Je tu sice dost beden k vystavění provizorního schodiště, avšak problém je, že otvor je dost úzký. Je to docela obtížné. Až se vám podaří dostat se nahoru jděte zpět do haly.

Sejděte po schodech dolů a dejte se do dveří vlevo. Na konci chodby byl v základní hře výtah. Namísto výtahu jsou na tomto místě dveře do další úrovně, do kterých vejděte.

Před vámi je bludiště chodeb. Nejprve se dejte vpravo, kde jsou po stranách celkem čtvery dveře. Za druhými dveřmi vlevo odtáhněte postel a seberte ze země Key. Vraťte se do chodby a odemkněte si jím sousední dveře. Za nimi seberte ze stolu další Key a také dokument Der schwarze Nigg... ähmm, ich meine Schatten. Vraťte se do chodby a vraťte se na rozcestí. Dejte se vpravo a klíčem si odemkněte dřevěné dveře na konci. Vlevo na regálu jsou mrtvá prasata a za jedním z nich je opět Key. Jděte zpět do chodby a držte se dál vpravo. V jedné z cel najdete OLEJNIČKU. Dále narazíte na zamčené dveře cely, které si odemkněte klíčem. Uvnitř místnosti je mučící panna a uvnitř ní další Key. Vyjděte zpět na chodbu a nyní musíte najít další zamčené dveře cely. Ta se však nachází v sousedním labyrintu, do kterého je přístup možný jen přes velkou jídelnu. Tyto postranní chodby nejsou s ostatními propojeny, takže byste je prostým procházením chodeb nenašli. V této místnosti seberte ze stolu Kuprit a Kalamín a prohledáním zásuvek komod získáte opět Key. Vraťte se do chodby a přes jídelnu zpět do prvního labyrintu. Jděte vpravo a poté do postranní chodby vlevo. Vpravo jsou dveře, které si odemkněte posledně sebraným klíčem. Odtahejte bedny vlevo a odhalíte tak vchod do tunelu. Prolezte na rozcestí, kde se dejte vpravo a na konci chodby posbírejte ze země Key, dokument Derbe Enttäuschung, VELKOU OLEJNIČKU, OLEJNIČKU, Laudánum, Lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Nyní se vydejte zpět do menšího komplexu chodeb za jídelnou, kde jsou na konci dveře, které vypadají jako do další úrovně. Ty do další úrovně nejsou, ale rozhodně jsou pro vás cestou dál. Odemkněte si je klíčem a vejděte do nich. Odházejte předměty zpod regálu vlevo. Jsou tam malé dveře do další úrovně, do kterých vstupte.

Konečně jste se dostali z pekelného hradu pryč. Běžte po cestě až do vesnice. Za jedním domem je kbelík s vodou. Jen do jednoho domu lze vejít. Vejděte do něj a tím hru zakončíte.

uložené pozice

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář