Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Dream, Chapter One

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Poměrně zajímavé dobrodružství ze světa Amnesie, které má docela dobrou adventurní složku a mnoho vydařených děsivých momentů.

- - - - -

Mansion

Probouzíte se na posteli v ložnici. Slezte z postele a z psacího stolu seberte dokument Feelin' Good? Na posteli je pod polštářem Weird Potion. Použijte ho v inventáři a poté budete moci projít dříve zamčenými dveřmi. V chodbě jděte do dveří vlevo a v jídelně seberte vlevo z truhly lucernu a křesadlo a z police vlevo v rohu Cellar Key. Nakonec odstraňte ze zdi vpravo malý obrázek a z výklenku seberte páčidlo. Vraťte se do chodby, páčidlem vylomte dveře na druhé straně chodby, sestupte po schodech do suterénu, klíčem si odemkněte dveře na konci a vstupte do nich.

Cellar

Zatáhněte za druhou páku a regál vpravo se odklopí. Projděte do tajné místnosti, kde seberte z přihrádky psacího stolu OLEJNIČKU a poté páčidlo z malé skříňky visící na zdi. V tom okamžiku dostanete ránu do hlavy a budete odvlečeni neznámo kam.

Dungeon

Probouzíte se ve vězeňské cele. Monstra byla natolik hloupá, že vám neodebrala ani lucernu, ani páčidlo. Právě páčidlem vylomte dveře cely a vyjděte ven. Jděte do dveří na konci, dveřmi vpravo vyjděte ven, projděte venkovní úsek a vstupte do dveří do knihovny.

Library

V druhé uličce zleva je v jedné polici regálu OLEJNIČKA. Vzadu vlevo je psací stůl a na něm leží Cell Key a dokument To General Ukog a v zásuvce Key a Library Door Key. Posledním jmenovaným klíčem si odemkněte nedaleké dveře a octnete se v chodbě.

Hallway

Na křižovatce zahněte vpravo a v malé skladištní místnosti najdete na regálu na stěně vpravo Key, na polici vlevo laudanum a lektvar zdravého rozumu a nakonec rozbijte hliněnou vázu a z ní vypadne další lektvar zdravého rozumu. Vraťte se do chodby a pokračujte nyní rovně. Klíčem si odemkněte dveře a dostanete se na další křižovatku. Tentokrát jděte nejprve vlevo a v malé místnosti seberte z psacího stolu křesadlo, z přihrádky OLEJNIČKU a další 2 křesadla a z horní zásuvky ještě 2 křesadla. Vyjděte zpět do chodby a jděte rovně do dveří, kterými vyjdete do haly.

Main Hall

Vpravo na stole leží dokument To Brogur a 3 křesadla a v truhle ve slepé chodbě vpravo OLEJNIČKA. Nahoře na regálu je klíč. Po jednom z regálů lze vyšplhat jako po žebříku. Nahoře seberte Basement Key a vraťte se opět dolů. V hale sestupte po schodech dolů a prozkoumejte prostor pod schodištěm a najdete další OLEJNIČKU. Klíčem si odemkněte dveře a vejděte do nich.

Basement

Na středové římse leží křesadlo a zezadu za pravým trámem Mansion Key. Vyjděte po schodech nahoru, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Mansion

Prohledejte zásuvky komody seberte lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Dveře ve vedlejší místnosti jsou zamčené a klíč není k nalezení. Uchopte křeslo (s židlí to nejde) a hoďte ho proti dveřím, které tak zničíte. V chodbě vejděte do místnosti vpravo a v horní polici nakloněného regálu vpravo najdete křesadlo. Vraťte se do chodby a jděte na konec pravé chody, kde leží za bednami VELKÁ OLEJNIČKA. Pokračujte do sousední chodby, na jejíž konci jsou další zamčené dveře. Vylomte je páčidlem, vyjděte po schodech nahoru do prvního patra, klíčem si odemkněte dveře a vejděte do nich.

Floor 1

Uvnitř skříně je křesadlo a v obrovské truhle VELKÁ OLEJNIČKA a další 2 křesadla. Vzadu seberte z psacího stolu dokument The Host is Coming a ze zásuvky ještě další 2 křesadla. Otevřte obě skříně a pak se do jedné z nich ukryjte před monstrem. Po odchodu monstra znovu prohledejte zásuvku psacího stolu a seberte 4th Floor Key. Poté se vraťte do chodby.

Mansion

Vyjděte o patro výš a vstupte do dveří.

Floor 2

V zásuvce je OLEJNIČKA a na zemi se povalují 4 křesadla. Nic jiného tu není, takže opusťe místnost.

Mansion

Tentokrát vyjděte hned o dvě podlaží výš, klíčem si odemkněte dveře vlevo a vejděte do nich.

Floor 4

Vpravo za rohem je na stěně skříňka a v ní Key, v přihrádce psacího stolu najdete 3 křesadla a vlevo v regálu mezi knihami 3rd Floor Key. Poté se vraťte do chodby.

Mansion

Sejděte o patro níž, klíčem si odemkněte dveře do třetího patra vejděte do nich.

Floor 3

Vlevo je komoda a v jejích zásuvkách kladivo, dláto a 2 lektvary zdravého rozumu. Kladivo s dlátem můžete rovnou spojit v inventáři dohromady a získáte tak kladivo a dláto. Poté se vydejte zpět do chodby.

Mansion

Vyjděte zpět do nejvyššího patra, klíčem si odemkněte dveře vpravo a vejděte do nich.

 

Outside

U ohýnku seberte 2 křesadla a poté sprintujte stále vpřed, abyste unikli monstru.

Outside

Opět utíkejte stále vpřed dokud se nepřenesete do další úrovně.

Outside

Brzy dorazíte na křižovatku, kde je sloup s lucernami. Vpravo na konci je dokument (bez označení) a vzadu OLEJNIČKA, vlevo je jen monstrum vykonávající jakýsi rituál, takže cesta dál je rovně, kde na konci vejděte do dveří.

Dungeon

Za dveřmi vlevo, ke kterým se táhne krvavá šmouha, nic zajímavého není. Musíte odtahat na stranu postele, protože za tou úplně vpravo je vchod do podzemního tunelu. Použijte na otvor v podlaze kladivo s dlátem, abyste vchod rozšířili. Seskočte dolů, prolezte na konec a projděte pootevřenými vraty, čímž hru zakončíte.

uložené pozice

videoukázka

screenshot

čeština

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář