Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Endstory (nedokončený návod)

Autor návodu: Michal Paclt (mitch. mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Velice netradiční mód vyprávějící o konci světa s dost netradiční adventurní náplní. Kromě toho bych rád vyzdvihl různé netypické herní prvky, které dělají hru vizuálně přitažlivou.

- - - - -

Hned na začátku si vezměte ze zásuvek komody 9 křesadel, z nedaleké truhly 15 laudanum, z psacího stolu dokument My Story a z přihrádky lucernu. Přejděte na druhou stranu místnosti, kde seberte ze země 6 VELKÝCH OLEJNIČEK, z obří truhly 14 lektvarů zdravého rozumu a ze země nedaleko hromady šatstva Latch Key. Tím si odemkněte dveře do další úrovně a vejděte do nich.

Jděte k hradní bráně a projděte dovnitř. Držte se žlutých světel a poté vystoupejte po žlutém točitém schodišti. Nahoře jsou vrata do další úrovně, do kterých vstupte.

V zadní řadě psacích stolů leží na prvním a na druhém 2 VELKÉ OLEJNIČKY a 4 laudanum. V následujícím stole jsou v přihrádce 3 měšce s 50 tolary a v zásuvkách 8 váčků s 10 tolary. Dále na jednom stolu v pravé části místnosti leží 4 lektvary zdravého rozumu a v sousedním stolu v přihrádce OLEJNIČKA a v zásuvkách 2 laudanum a 2 křesadla. Jděte k hořícímu kříži, kde leží na zemi Cellar Key. Tím si odemkněte jedny z dveří v okolí a vejděte do nich.

Cellar

Vpravo je truhla a uvnitř ní OLEJNIČKA, laudanum a lektvar zdravého rozumu. Když se dáte vlevo, přijdete ke dveřím, které vedou do stoky. Zde je na velké bedně k sebrání kbelík s vodou. Pokud se dostanete na druhou stranu stoky, tak je tam páka, jejímž zatáhnutím se zbavíte vodního monstra. Jděte zpět nahoru do chodby a rovně na druhé straně jsou dveře, které jsou v plamenech. Použijte na ně vodu a můžete vejít dál. Pod vámi je šachta, do kterém můžete sešplhat nebo skočit, ale zatím nemá smysl tam chodit. Dalšími postranními dveřmi se dostanete do jakési svatyně se čtyřmi podstavci. Na každý podstavec je třeba umístit jeden kámen, který symbolizuje jeden živel. První z těchto kamenů se nachází v chodbě, kterou jste přišli (jasně září). Zvedněte ho a odneste na podstavec. Upozorňuji, že kameny musí být umístěny podle živlů na okolních sloupech. Dále můžete jít z chodby do obřího sálu s vločkami padajícími zdola nahoru. Zde vyjděte po schodech nahoru a dostanete se do rozlehlé místnosti. Na horní polici jednoho regálu vpravo najdete 2 chemikálie. V prosklených výstavních stolků jsou další předměty. Použijte na rozbití skleněných krytů nějakou židli. Dohromady seberte: dokument Follow the Light, dokument Securety, dokument Little Anomaly, dokument Hidden, dokument Strange Stone a nakonec z psacího stolu dokument Dangerous Hints. Dále je tu ještě jeden psací stůl a na něm dokument The Four Elements a v přihrádce kladivo. Jděte zpět do velké haly a na druhé straně je žebřík vedoucí nahoru. Nad žebříkem uražte kladivem zámek a v kotelně zatáhněte za 3 páky na zdi. Vraťte se do velké místnosti a na osvětleném prostranství najdete další kámen. Poté se vydejte zpět do stoky, kde na jednom místě hoří zelená pochodeň. Přímo pod ní leží ve vodě další kámen, který rovněž odneste na podstavec. Poslední kámen se nachází na dně šachty, o které jsem se již zmiňoval. Je na zemi uprostřed plamenů. Klikněte na něj a tím ho teleportujete na balkón, ze kterého jste slezli. Vylezte nahoru a i tento kámen odneste na podstavec. Po správném umístění všech kamenů se objeví za oltářem ve vzduchu neviditelný most, po kterém vyjděte nahoru a seberte Dagger. Vyjděte do temných chodeb a naproti vám jsou červeně osvětlené dveře. Za nimi leží na stole vězeň, do kterého bodněte dýkou a zůstanou po něm jen kosti.

Zde musím psaní návodu ukončit, jelikož se mi nedaří přijít na to jak postoupit ve hře dál. Zkoušel jsem používat chemikálie, dát kosti na oltářní misku atd., avšak bohužel. Jestliže se mi v budoucnu podaří zákys vyřešit, návod dokončím.

uložené pozice

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář