Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Grey Eagle

Autor návodu-Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Lehce nadprůměrná Custom Story ze světa amnesie nepřináší nic nového a převratného, ale rozhodně oplývá zajímavým příběhem a typickou hororovou atmosférou.

STATISTIKY

předmět v inventáři – 28

předmět získaný kombinacemi – 2

dokument – 19

olejnička – 19

velká olejnička – 2

sud s olejem – 2

křesadlo – 51

Laudánum – 17

Lektvar zdravého rozumu – 3

Ship

Začínáte na lodi v kajutě. Prohledejte zásuvky psacího stolu a seberte dokument Invitation. Vlevo vedle stolu je truhla a v ní je lucerna a Laudánum. Nakonec prohledejte zásuvky komody na druhé straně kajuty a seberte křesadlo. Poté klikněte na ložní prádlo na posteli a automaticky si lehnete a prospíte se. Budou se vám zdát podivné sny. Za nějakou dobu se probudíte. Běžte se podívat do sousední místnosti. Uslyšíte hrozný praskot a loď ztroskotá.

Forest

Probíráte se na pochmurném a zalesněném pobřeží. Jděte nejprve mírně vpravo, kde je ruční pumpa. Seberte ze země lucernu, dokument Jeremy, 2 OLEJNIČKY a křesadlo. Jděte dál rovně a dojdete k malé dřevěné boudě, která má zamčené dveře. Nedaleko boudy leží na zemi mrtvola a na ní Old Key. Dejte se vlevo a dojdete k opuštěnému domku, kde leží na schodech VELKÁ OLEJNIČKA. Klíčem si odemkněte dveře domku a a vstupte dovnitř.

Abandoned House

V komodě vpravo je křesadlo a v almaře další křesadlo. V polici regálu vlevo leží Laudánum. Nakonec seberte ze země utrženou lidskou ruku a mrštěte ji proti prosklenému stolku v rohu místnosti. Poté seberte Rusty Key a použijte ho na poklop v podlaze. Nadzdvihněte poklop a sestupte po žebříku dolů. Jděte do vedlejší místnosti, kde je zářící koule na podstavci. Vlevo v železné skříni je křesadlo. Pokračujte do malé postranní místnůstky. Za strojem vpravo v rohu je OLEJNIČKA a na zemi vlevo leží dokument Flint! Na stěně páka, kterou několikrát zalomcujte až se ozve zařvání. Ve vedlejší místnosti se objeví monstrum. Opatrně vykoukněte do místnosti a počkejte až monstrum rozbije zamčené dveře. Poté ho opatrně následujte do nově zpřístupněné místnosti. Z komody seberte páčidlo a dokument Flint a ze zásuvky ještě křesadlo. Nyní se můžete vrátit po žebříku nahoru a vyjít zpět ven do lesa.

Forest

Běžte vlevo k dřevěné boudě. Vypačte dveře boudy pomocí páčidla z inventáře. Uvnitř boudy seberte příruční vrtačku, křesadlo a nakonec ze země Lektvar zdravého rozumu. Vyjděte z boudy ven a nyní se dejte vlevo, kde jsou dveře vedoucí do katakomb. Použijte na dveře vrtačku z inventáře a poté vstupte.

Catacombs

Nadzdvihněte poklop a sestupte po žebříku dolů. Octli jste se na křižovatce cest. Na stole vlevo je křesadlo a v malé truhle vpravo další křesadlo. Nejprve jděte do dveří vlevo a ze stolu seberte dokument For Chief Engineer. V polici regálu je ještě křesadlo. Na stěně jsou páky. Vyjděte z místnosti ven a dejte se do chodby naproti. Pokračujte vpřed dokud nezaslechnete cinknutí. Seberte ze země Ugly Key a dejte se chodby zpět na křižovatku. Odbočte vpravo a klíčem si odemkněte dveře vpravo. V přihrádce psacího stolu vpravo je křesadlo, na klavíru OLEJNIČKA a v zásuvce komody vedle postele najdete Laudánum. Nakonec otevřte almaru a zatáhněte za páku. Nyní se vraťte do místnosti, kde jsou páky na zdi. Vlevo vzadu se otevřely tajné dveře malé komory. Z truhly si vezměte 2 křesadla a následně zatáhněte za páku na zdi. Vraťte se na rozcestí, dejte se opět do chodby vlevo a zjistíte, že těžká padací vrata na konci chodby se otevřela. Vpravo na bedně leží dokument Wellcome to the Shelter. Pokračujte k vodě a poté se propadnete kamsi hlouběji do podzemí.

Drainage System

Přistavte si bedny tak, abyste dosáhli na žebřík. Vyšplhejte po žebříku nahoru a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Security Post

Vlevo v rohu je SUD S OLEJEM (10% lucerny). Vyjděte do chodby a dejte se 2x vlevo. Vstupte do dveří na konci. V místnosti je v regálu vlevo Laudánum a na bedně vpředu leží cívka cyklického průtoku. Vraťte se do chodby, jděte zpět ke dveřím, kterými jste vyšli na začátku a dejte se do levé chodby. Na konci chodby je pochmurná socha, která drží v ruce cívku trojitého průtoku. Nyní se vydejte zpět na rozcestí a pokračujte do protější chodby. Vlevo jsou dveře vedoucí do malé červeně osvětlené místnosti, kde leží na stole křesadlo. Vyjděte z místnosti a pokračutje chodbou dál. Na konci seberte cívku čtyřfázové amplitudy. Tím byste měli mít všechny tři cívky, které jsou nezbytné pro váš další postup. Jděte do poslední neprozkoumané chodby, kde jsou na konci zamčené dveře, vlevo od nich zásuvky na tři zmíněné cívky a vedle nich klika. Zastrkejte cívky do zásuvek, zatočte klikou a dveře se otevřou. Pokračujte až na konec chodby, kde jsou dveře do další úrovně. Začne vás však pronásledovat bizarní monstrum. Počkejte až zmizí a teprve poté se odblokují dveře do další úrovně.

Living Sector A

Ve zdi vlevo je mřížka a ve výklenku za ní leží 2 křesadla. Další křesadlo je na krbové římse. Vpravo je několik knihoven a v nich najdete celkem 3 zářivé knihy, za které zatáhněte. Ještě můžete z legrace zatočit klikou od gramofonu a uvidíte co se stane. Vezměte nějakou židli, prohoďte ji oknem a vylezte ven. Vlevo leží dokument Object 381. Vylezte po nedalekém žebříku nahoru a oknem vlezte do malé napůl zavalené místnosti. Z komody seberte A Key a ze zásuvky Laudánum. Slezte po žebříku zpět do dvora, vlezte dovnitř do domu a dejte se do dveří vlevo. V chodbě jsou po levé straně zamčené dveře, které si odemkněte klíčem z inventáře. V malé ložnici je v komodě vlevo kladivo a také dokument What is going on here? Poté prohledejte psací stůl – v přihrádce je OLEJNIČKA a Laudánum a v jedné ze zásuvek dokument Amazing Finding. Vyjděte z místnosti zpět do chodby a dejte se vlevo a poté vpravo. V místnosti, kde je díra ve stropě, je v proskleném stolku vpravo křesadlo. Pokračujte k točitému schodišti a sestupte po něm dolů. Dole jsou dveře zamčené na visací zámek. Použijte na zámek kladivo z inventáře a vstupte. V krátké spojovací chodbě je vlevo na zemi OLEJNIČKA. Poté vejděte do dveří do další úrovně.

Basement

Jděte vpravo do chodby a na konci seberte ze stoličky dutou jehlu a dokument Experimental Equipment. Můžete zkusit zatáhnout za páku na zdi a spustíte jakousi energii.Nemusíte se však bát projít; energie je neškodná. Pomocí duté jehly si odemkněte dveře vpravo a projděte dál. Vlevo na konci jsou na stole Iron Key a 2 křesadla a v zásuvce komody naproti je další křesadlo. Nyní se můžete vrátit do předchozí úrovně. Monstra se zbavíte tak, že ho nalákáte do energetického pole (pokud jste předtím zatáhli za páku).

Living Sector A

Vyjděte po schodech nahoru a v chodbě použijte klíč z inventáře na dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Living Sector C

Projděte místností a vstupte do chodby. Dejte se vlevo a po levé straně uvidíte pootevřené dveře. Vejděte do nich a v místnosti použijte kladivo na přihrádku psacího stolu. Seberte z přihrádky OLEJNIČKU. Vlevo ve zdi je mřížka a za ní 2 křesadla. K úplnému otevření mřížky však brání svícen, takže si přistavte nějakou židli, abyste předměty mohli sebrat. V zadní části místnosti je díra ve zdi. Prolezte dírou do sousední místnosti, kde seberte z regálu Iron Key. Vraťte se do chodby, kde po obvodu jsou několikery zamčené dveře. Do jedněch z nich pasuje získaný klíč. V laboratoři prohledejte přihrádku psacího stolu, kde najdete dokument The New Formula a poté prohledejte zásuvky, kde najdete dokument (bez označení), Lektvar zdravého rozumu a křesadlo. Nakonec zatáhněte za páku na zdi a odklopí se mřížka výklenku, kde najdete laboratorní nádobu a Laudánum. Umístěte nádobu na laboratorní stůl pod vývod z aparatury. Otočte nejprve vodorovným ventilem, čímž zapálíte hořáky, a poté ventilem vpravo nahoře. Poté seberte Flask with Acid. Umístěte nehotový výrobek na stojan hořáku a zatočte opět ventilem – seberte Lowry's Acid. Vyjděte zpět do chodby a použijte kyselinu na visací zámek jedněch zamčených dveří. V malé komoře za dveřmi najdete v malé truhle 2 křesadla. Dále je tu několik obrovských kladiv. Jedno si vezměte a jděte do chodby, kde ho několikrát hoďte proti druhým dveřím vlevo. Až rozbijete dveře vstupte do místnosti a prohledejte psací stůl – najdete dokument This is the end? a také křesadlo. Ve stěně je opět mřížka a za ní Old Key. Vyjděte zpět do chodby a jděte chodbou dál. Vpravo jsou další dveře, které je možno opět prorazit kladivem. V malé místnosti prohledejte komodu vpravo a seberte OLEJNIČKU. Vraťte se do chodby a použijte klíč z inventáře na jedny ze zamčených dveří. Projděte jimi a dejte se do dalších dveří vlevo. Za trámem leží na zemi OLEJNIČKA a vzadu ve skříni jsou 2 křesadla. Vraťte se do předchozí místnosti a jděte vlevo do místnosti s vinnými sudy. Tady však číhají dvě monstra, takže se tudy dál nedostanete. Vraťte se tudíž zpět do chodby, kde ležela u trámu olejnička. Všimněte si, že nad skříní je mříž od ventilační šachty. Postavte na sebe několik beden, vyskočte na skříň, odklopte mříž a vlezte do ventilační šachty. Prolezte až k místu, kde je dřevěný odklápěcí poklop a zatlačte na něj. Seskočte do zeleně osvětlené místnosti a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Elevator

Sejděte po schodech k výtahu a nastupte do něj. Zatáhněte za páku a počkejte až se výtah zastaví. Vystupte a prohledejte místnost. Najdete ozubené kolo (1/3). Zdvihněte ho a vejděte s ním do dveří před vámi, což je vstupte do strojovny. Vpravo vzadu jsou osy, na kterých chybí ozubená kola. Umístěte kolo na své místo a poté se vraťte do předchozí místnosti. Dejte se vlevo do chodby a po pravé straně jsou dveře vedoucí do zatopené místnosti. Vzadu u stěny leží křesadlo a v policích regálů vpravo najdete Laudánum a další křesadlo. Nakonec seberte z regálu ozubené kolo (2/3) a opět ho odneste do strojovny. Jděte zpět do chodby a nyní pokračujte rovně. Po pravé straně je vchod do malé místnůstky. Použijte na páku kladivo z inventáře a tím páku urazíte. Odneste ji rovněž do strojovny, kde je vzadu na zdi pákový mechanizmus – ovšem bez páky. Dejte páku na své místo a vraťte se opět do chodby. Vstupte do dveří vlevo na konci. Vlevo v jedné ze zásuvek jsou 2 křesadla, pod postelí je OLEJNIČKA a vzadu na stolku leží dokument A New Mechanism. Nakonec seberte poslední ozubené kolo (3/3) a opět ho odneste do strojovny. Nyní by mělo být vše na svém místě, takže zatáhněte za páku na zdi a celé zařízení se dá do pohybu. Běžte zpět na konec chodby, kde jsou vpravo těžká padací vrata. Zatočte ventilem vlevo a vrata se otevřou. Pokračujte na konec chodby, kde máte 2 možnosti jak pokračovat dál. Doporučuji jít nejprve rovně.

Inner Sanctuary

Nyní jste ve vnitřní svatyni, kde je socha obrovského zeleného orla. Tudy sice cesta dál nevede, ale pokud vstoupíte do místnosti vlevo najdete ve dvou truhlách nějaké zásoby – OLEJNIČKU, Laudánum, Lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Poté se vydejte opět na začátek úrovně a dveřmi se vraťte do předchozí úrovně.

Elevator

Skočte do díry v podlaze a dostanete se do další úrovně.

Underground

Ze země seberte křesadlo a v nedaleké malé truhle je Laudánum. Vyjděte ven do chodby a dejte se vpravo. Vstupte do dveří vpravo a v místnosti seberte z regálu vlevo další Laudánum a vpravo za bednami seberte ze zdi trubku. V rohu je ještě SUD S OLEJEM (10% lucerny) a vpředu v pravém výklenku najdete nádobu s térem. Vraťte se do chodby a dejte se vlevo. Na konci chodby jsou zamčené dveře a vlevo uchází pára z prasklé trubky. Použijte na toto místo nejprve tér a poté vložte trubku. Vraťte se zpět do místnosti, kde jste našli předměty a zatáhněte za páku na zdi směrem nahoru. Jděte zpět do chodby a dveře na konci by nyní měly být odemčené. Sejděte po schodech dolů a vejděte do dveří vpravo. Budete zajati monstry a odvlečeni neznámo kam.

Prison Block

Probíráte se v jakémsi vězení. Přišli jste o některé předměty. Zůstaly vám jen křesadla, dokumenty a také velká olejnička (pokud jste ji doposud nepoužili) Prozkoumejte talíř s jídlem. V chlebu je zastrčená pilka na kosti a vedle leží na zemi dokument Secret Ally. Jeden z prutů mříže je prasklý. Použijte na něj pilku a vylezete z cely ven. Naproti vám je potrubí, ze kterého uchází pára. Pod ním najdete 2 křesadla. Vstupte do cely vpravo, kde najdete pod převráceným kbelíkem OLEJNIČKU. Vyjděte z cely a pokračujte do dveří naproti. Vejděte do postranních dveří vlevo a ze stolu seberte lucernu, VELKOU OLEJNIČKU, Laudánum a křesadlo. Vraťte se do chodby a vstupte do dalších dveří po pravé straně. Nahoře nad vámi visí na laně bedýnka. Přineste si nějaký předmět a hoďte ho proti bedně. Ta spadne a rozbije a vy budete moci sebrat Secret Key, Laudánum a křesadlo. Jděte zpět do chodby a poté zpět do vězení. Klíčem si odemkněte dveře vlevo a vstupte do další chodby. Vpravo je místnost, kde uvidíte monstrum, jak vstupuje do mučící panny. Vstupte do panny také, avšak dvířka se za vámi zavřou a jste v pasti.

Cemetery

Otevřte dvířka panny a vyjděte ven. Octli jste se na hřbitově. Vlevo leží na zemi dokument Flint Diary #1. Vpravo jsou v čerstvě vykopaných hrobech rakve. V první rakvi najdete Laudánum, v druhé OLEJNIČKU a o kousek dál leží na zemi dokument Flint Diary #2. Dojděte na konec hřbitov a v tom okamžiku se zableskne. Z rukou znetvořené mrtvoly seberte páčidlo a jděte k červeně osvětlenému otvoru. Octnete se v podivné márnici. Z místnosti vedou dvoje dveře. Jedněmi z nich se dostanete do chodby, kde vstupte do postranních dveří, za kterými je vznášející se postava. Ze stolu vlevo seberte OLEJNIČKU a poté stiskněte tlačítko na zdi vpravo. V tom okamžiku vás začne bílá postava pronásledovat. Tlačítkem jste si odemkli dveře na pravé straně chodby. Doběhněte na konec a klikněte na zářící podstavec. Přenesli jste se zpět na hřbitov. Přejděte na druhou stranu a vstupte opět do mučící panny.

Prison Block

Jste zpět ve vězení. Jděte do dveří v protilehlé stěně chodby a pomocí páčidla vypačte hned první dveře, které uvidíte. Za nimi je krátká slepá chodby a ve zdi na konci je otvor. Seberte těžkou palici a hoďte ji proti děravé zdi. Projděte nově vzniklým průchodem, skrčte se a vlezte do tunelu. Na rozcestí se dejte nejprve vpravo. Pravá odbočka je sice slepá, ale na jejím konci je k sebrání OLEJNIČKA. Vraťte se na rozcestí a pokračujte dál levou chodbou. Vyskákejte a vylezte nahoru a vstupte do dveří do další úrovně.

Zone 4

Přejděte přes vodní příkopy a vlevo seberte ze země křesadlo. V tom zaslechnete jak něco spadlo do vody. Prozkoumejte místo a seberte z vody Meat. Na pravé straně místnosti je ještě železná skříň a v ní OLEJNIČKA a další křesadlo. Krátkou chodbou projděte do dlouhé chodby, kde se dejte nejprve vpravo. Vstupte do postranní místnosti a seberte ze země dokument Note from Stranger. Na policích regálu jsou ještě Laudánum a křesadlo. Vraťte se do chodby a jděte na její opačný konec. Před vámi je šachty se spuštěným lanem. Sešplhejte po laně dolů a vstupte do další chodby. Vpravo je vchod do malé mučící místnosti, kde najdete v jednom z výklenků s hořícími svíčkami Laudánum. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte na konec, kde uvidíte psa, za kterými raději zabouchnete dveře. Použijte na spodní část dveří maso z inventáře, pes se nažere a vy budete moci vstoupit. Ze stolu seberte zrezivělý klíč a 2 křesadla. Nyní se vraťte po laně zpět nahoru do horní chodby. Po pravé straně jsou dveře, které otevřte a na další dveře za nimi použijte klíč z inventáře. Octnete se ve v železničním tunelu, kde vlevo z truhly seberte OLEJNIČKU. Vyskočte na protější rampu a vstupte do dveří, kde najdete vzadu v rohu Slide a vlevo v polici regálu křesadlo. Vraťte se zpět a na konci tunelu leží na zemi další křesadlo. Vyskočte zpět na rampu vstupte do dalších dveří. Zde uvidíte těžkou padací mříž. Do otvoru na stěně vpravo zasuňte snímek z inventáře a zatáhněte za páku.

Stairway

Z okované bedny seberte křesadlo a vejděte do dveří vpravo. V chodbě vstupte nejprve do prvních dveří vlevo a vzadu v místnosti najdete Iron Key. Vraťte se do chodby a pokračujte do dalších dveří vlevo, které vedou na schodiště. Vyjděte po schodech o patro výš a vstupte do dveří do další úrovně.

Second Floor (Living Sector C)

Nyní jste se octli zpět v úrovni, kterou jste už jednou prošli. Dostaňte se do první místnosti úrovně, kde použijte klíč z inventáře na zamčené dveře vlevo a vstupte do nich. Na středové zídce leží křesadlo a další křesadlo je vlevo dole pod regálem. Vpravo na zdi visí skříňka, uvnitř které je Laudánum. Vylezte po žebříku nahoru a vpravo seberte Old Key. Sestupte opět dolů a vstupte do dalších dveří, které vedou do nevelké spižírny. Tady seberte jen OLEJNIČKU a poté se vraťte zpět do první místnosti. Nyní se vydejte známou cestou ke dveřím, které vedou na schodiště, a vstupte do nich.

Stairway

Vyjděte po schodech o další patro výš, použijte na dveře do další úrovně klíč z inventáře a poté do nich vejděte.

First Floor

Došli jste na konec hry. V chodbě seberte ze země dokument You have a choice a OLEJNIČKU. Máte 2 možnosti jak hru zakončit. Buď vstupte do teleportu vpředu, nebo se dejte vpravo po schodech nahoru a dostanete se ven; pryč z tohoto děsivého místa.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář