Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Interrogation, Chapter 1

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Celkem zajímavé a trochu bláznivé dobrodružství odehrávající se na pomezí skutečnosti a snů. Nečekejte lekačky a typicky drásavou hororovou atmosféru na každém kroku. Ne že by hra tyto prvky neobsahovala, ale není na nich vyloženě postavená. Hra je poměrně dost zabugovaná. Doporučuji hru odehrát na jeden zátah (je docela krátká), protože spousta bugů vzniká při ukládání a načítání pozic. Může se tak stát, že nějaká činnost nepůjde provést a vy zakysnete. Z tohoto důvodu vám také ne vždy pomůžou uložené pozice, které posílám spolu s tímto návodem.

STATISTIKY

příběhový předmět – 4

dokument – 7

olejnička – 2

velká olejnička – 1

křesadlo – 4

laudanum – 3

lektvar zdravého rozumu – 4

Počkejte až skončí monolog, zvedněte ze země pochodeň a běžte s ní vpřed. Pochodní zapalte hořák a poté prolezte oknem. Bžte stále rovně, skočte dolů a vstupte do dveří.

Přeskakujte po předmětech. Z psacího stolu seberte dokument The Two Flowers. Přikrčte se a otevřete spodní zásuvku psacího stolu. Vezměte si lucernu a poté ještě seberte z přihrádky VELKOU OLEJNIČKU. Pokud vám to nejde sebrat skočte ze stolu dolů a klikejte na předmět při pádu. Olej si hned doplňte do lampy, protože si budete za chvíli potřebovat posvítit. Od psacího stolu je nyní natažený krátký řetěz. Přejděte na jeho konec a skočte k soše orla. Klikněte na knihu pod vámi a poté na tlačítko nahoře. Vlevo od vás je nová plošina z dveří. Znovu stiskněte tlačítko a dveře začnou klesat. Skočte na ně a nechte se svézt dolů. Poté běžte ke studni. Po skončení flashbacku skočte dolů do studně.

Octli jste se na venkově. Běžte ke studni a zatočte klikou od rumpálu, abyste spustili vězně dolů. Rumpál se však zasekne. Po skončení flashbacku vyskočte na okraj studny a podívejte se dolů. Bude následovat další flashback, po jehož skončení opět vytáhněte vězně nahoru.. Ale co to? Konec provazu je prázdný. Běžte přes most a vstupte do dveří domu vpravo.

Za vámi se přes dveře dobývá monstrum. Sklopte na dveře závoru, abyste je zajistili. Poté začne dům hořet. Seberte příruční vrtačku, která se povaluje mezi sudy. Nyní si musíte z beden vystavět provizorní schodiště na plošinu nad vámi. Až budete nahoře použijte na prkna vrtačku a tak konečně uniknete z hořící budovy pryč.

Bude vás unášet proud vody a poté budete padat do nekonečné hloubky.

Probíráte se v jakési podivné místnosti. Až domluví hlas neznámého jděte si sednou na levou židli. Poslechněte si další přednášku, po jejíž skončení jděte ke dveřím a vstupte do nich.

Octli jste se ve vstupní hale nějakého domu. Nejprve vstupte do dveří vlevo. Z psacího stolu seberte Workroom Key a dále dokument To Myself a také lektvar zdravého rozumu. Ještě prohledejte zásuvky stolu a najdete 2 křesadla. Vyjděte zpět do haly. Vpravo od schodů jsou dvoje dveře. Ty vpravo soudě podle zvuku vedou do koupelny a jsou zamčené. Vstupte tudíž do dveří rovně před vámi. Vlevo v proskleném stolku je dokument A Cute Doll from a Cute Friend! a na dalším opodál leží dokument A Really Relly Flexible Doll. Vraťte se zpět do haly a nyní se dejte po schodech nahoru. Klíčem si odemkněte dveře vlevo a vstupte do malé místnosti. Z psacího stolu seberte křesadlo a z prostředního psacího stolu vlevo další křesadlo. Poté se dejte do prohledávání zásuvek dvou komod – celkem najdete 2 OLEJNIČKY, 3 laudanum a 3 lektvary zdravého rozumu. Na stole leží šroubovák, který uchopte a vyneste z místnosti. Sestupte po schodech dolů a vstupte do místnosti s prosklenými stolky. Vlevo visí obraz, ke kterému přistupte a pomocí šroubováku uvolněte šrouby ve čtyřech rozích obrazu. Tady může být problematické odšroubování čtvrtého šroubu. Nejlépe si nechte jako poslední jeden ze dvou horních šroubů. Pokud vám poslední šroub nejde odstranit zastrčte šroubovák malou mezerou u horního okraje obraz za obraz a pohybujte jím vlevo a vpravo. Odendejte obraz a odhalíte skrytý výklenek, ze kterého seberte The Secret Room a dokument Our Secret... Vyjděte z místnosti a nyní se dejte opět po schodech nahoru. Klíčem si odemkněte dveře vlevo a projděte na konec, kde otevřte truhlu. Do místnosti vpadne monstrum. Vyhněte se mu jděte k pootevřeným dveřím vpravo. Octnete se uvnitř místnosti. Až utichne hlas seberte z psacího stolu dokument Diary Entry. cuz 1 am Bored a vyjděte z místnosti cen. Sejděte po schodech dolů a nechte se monstrem srazit. Octnete se opět zamčeni ve stejné místnosti. Uchopte svícen a nasměrujte do kolmé polohy. Hoďte ho 3x proti dveřím. Třetím úderem dveře rozrazíte. Svícnem rozbijte ještě okno dole pod schody a prolezte jím ven.

Opět se dostanete do výslechové místnosti. Nejprve jděte prozkoumat obsah nedaleké bedny. Po skončení monologu se jděte posadit na židli. Až hlas znovu utichne projděte dveřmi.

Octli jste se někdy v lese. Přišli jste o lucernu a všechny předměty z inventáře s výjimkou křesadel. Vzhledem k tomu, že už jste téměř na konci, tak toto není příliš na závadu. Na konci mýtiny jsou skaliska, přes která přeskákejte a pokračujte po další cestě. Brzy dojdete na rozcestí, kde stojí pumpa. Odbočkou vpravo nemá smysl chodit, protože po chvíli vám padne přes cestu strom. Dejte se tudíž vlevo a brzy přijdete k potoku. Přelezte na druhý břeh, kde je jakýsi malý hřbitov. Vpravo je hustá vysoká tráva, kterou je možné projít. Na malém plácku uprostřed trávy je dokument (bez označení). Prolezte na konec travin a vyjdete na další cestě. Jděte až ke vchodu do podzemí a seskočte dolů. Prolezte na konec napůl zatopeného tunelu, kde je vchod do nízkého tunelu. Na rozcestí se dejte vlevo, protože pravá odbočka je stejně slepá. Vylezte z podzemí, přejděte mýtinu a vstupte do budovy.

Vyběhne proti vám monstrum a tím hra končí.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář