Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Mystery of the Mansion

Autor návodu-MichalPaclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o krátké, avšak velice atmosférické dobrodružství ze světa Amnesie. Je pravda, že s určitými věcmi si autor asi měl dát víc práce (vstupní hala), ale hlavním kladem je atmosféra – a ta je opravdu mrazivá. Celkově: solidní nadprůměr.

STATISTIKY

dokument – 2

olejnička – 4

křesadlo – 7

Mansion

Začínáte v hale domu. Vyjděte po schodech nahoru a vejděte do dveří. Pokračujte do dveří vpravo, sejděte po schodech dolů a zpoza levých dveří zaslechnete podivný křik. Octnete se v této místnosti, kde prohledejte komodu a seberte z horní zásuvky lucernu. Vraťte se po schodech nahoru a pokračujte na konec chodby, kde vejděte do dveří. Projděte knihovnou a dostanete se do další chodby. Jděte do dveří na konci a v malé místnosti prohledejte zásuvky komody – najdete Key. Vyjděte zpět do chodby, sestupte po schodech vlevo a klíčem si odemkněte dřevěné dveře. Dostanete se do sklepení domu. Ze středové římsy seberte 3 křesadla a poté pokračujte do druhých dveří vlevo. V malé místnosti je k sebrání OLEJNIČKA. Vraťte se do předchozí místnosti a nyní jděte do dveří vlevo. Sejděte po dalším schodišti dolů a vpravo z těžké bedny seberte další 2 křesadla. V horní polici regálu s bednami je další OLEJNIČKA. Pokračujte do dveří rovně před vámi a ve skladu seberte ze země dláto a ještě jedno křesadlo. Poté se známou cestou dostaňte k místnosti, kde jste předtím sebrali lucernu. Vpravo jsou dveře do další úrovně, které si zpřístupněte za pomoci dláta a vejděte.

Entrance Hall

Chodbou se dostaňte do velké haly, kde vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří do další úrovně.

Athenaeum

Jděte až na konec chodby a vyjděte do široké chodby s okny. Dejte se nejprve vpravo a v místnosti seberte OLEJNIČKU (je v přihrádce povaleného psacího stolu). Vraťte se do prosvětlené chodby a pokračujte dalšími dveřmi do jiné chodby. Vstupte do dveří vlevo a z police vlevo seberte páčidlo. Jděte zpět do chodby a nyní vejděte do dveří naproti. Bude následovat hrůzný výjev. Uchopte židli a hoďte ji proti oknu, čímž ho rozbijete. Podlezte pod regály a dostaňte se na venkovní římsu. Opatrně přejděte vlevo a na konci seberte ze země kladivo. To můžete rovnou spojit v inventáři s dlátem a vznikne vám tak kladivo a dláto. Jděte zpět na začátek úrovně a použijte páčidlo na dveře vpravo. V místnosti seberte Library Key a dokument Dungeon. Na stěně jsou tlačítka, ale s těmi zatím nic nepořídíte. Poté se můžete vrátit zpět do vstupní haly.

Entrance Hall

Sejděte po schodech dolů, jděte zpět do chodby a vstupte do dveří vpravo. Vzadu jsou dveře do knihovny, na které použijte klíč z inventáře a vejděte.

Library

Jděte do dveří vpravo a na konci uvidíte děravou zeď. Použijte na zeď kladivo s dlátem a vstupte do tajné místnosti. Seberte z dolní police dokument Secret Code, který obsahuje kód 1425. Jděte zpět... Ale sakra! Propadli jste se do zatopeného podzemí, kde je ve vodě příšera. Seberte laboratorní nádobu a použijte ji na levý sud – získáte částečně naplněnou nádobu. Použijte ji na druhý sud a máte Agippovu výbušninu. Použijte směs u závalu a rychle běžte pryč. Otevře se vám schodiště vedoucí nahoru. Vzadu po schodištěm seberte z bedny Storage Key a ve vodě jsou ještě OLEJNIČKA a křesadlo. Vyjděte po schodech nahoru, odemkněte si klíčem dveře a jste opět v knihovně. Jděte na začátek úrovně a poté do dveří do haly.

Entrance Hall

Vyjděte opět po schodech nahoru a vejděte znovu do úrovně, kterou jste už jednou navštívili.

Athenaeum

Jděte opět do místnosti s tlačítky. Nevím jak u vás, ale u mě kód nalezený v listině nefungoval. Stiskl jsem tlačítka v pořadí 1234 a bylo to. Tupý zvuk znamená správné stisknutí, takže se na to dá celkem lehce přijít. Poté se vraťte zpět do haly.

Main Hall

Všimněte si, že knihovna vpravo se odsunula na stranu. Sejděte po schodech dolů do sklepa jděte až na rozcestí. Vpravo je chodba blokovaná mříží. Dejte se tedy vlevo a brzy přijdete do místnosti s kovovým býkem. Seberte vlevo maso a stroj u zdi se dá do pohybu. Běžte do pravé chodby a uvidíte, že mříž je otevřená. Běžte vpřed dokud neuslyšíte rány na dveře – to se na vás dobývají monstra. Musíte vždy utíkat na opačnou stranu od monster. Nakonec doběhnete ke dveřím a poté se spustí závěrečné titulky.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář