Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Old Well, Chapter 1

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Žijete v přístavním městě v 18. století, které dlouhá léta trpí nájezdy mořských pirátů. Od dětství slýcháte legendy o podivné mořské příšeře. Jsou tyto legendy pravdivé. – Výrazně nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie zasazené do ne úplně tradiční atmosféry přístavního městečka. Do samotného městečka se podíváte až ke konci hry. Je velká škoda, že druhá kapitola hry pravděpodobně už nevznikla.

STATISTIKY

dokument – 5

olejnička – 7

sud s olejem – 1

křesadlo – 12

Laudánum – 3

Začínáte na chodbě. Vejděte do dveří vlevo a v místnosti seberte z psacího stolu Wagon Horse Key, z přihrádky OLEJNIČKU a ze zásuvky křesadlo. V komodě vedle dveří je ještě páka, kterou budete za chvíli potřebovat. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte protější dveře. Z police vlevo dole seberte lucernu a ze stolu dokument Jared Harmon Note. V místnosti je také SUD S OLEJEM (90% lucerny). Vyjděte zpět do chodby a jděte do dveří vpravo. Na jedné z židlí leží laboratorní nádoba. Vyjděte zpět do chodby a jděte do dalších dveří naproti. Na vrcholu regálu je mezi lahvemi Laudánum. V chodbě vystoupejte po schodech nahoru. Dejte se vlevo a v laboratoři seberte z krbové římsy další křesadlo. Za krbem je sud, na který použijte sklenici z inventáře a získáte nádobu s kyselinou. Vraťte se do chodby a jděte do levé uličky mezi regály. Vpravo mezi knihami je dokument Simon Harmon Diary #1 a hned vedle je opět křesadlo. Jděte do sousední uličky, dejte na stranu srolovaný koberec a seberte ještě jedno křesadlo. Nyní se vraťte dolů do první místnosti pro páku, o které jsem se už zmiňoval. Odneste ji na místo, kde jste našli poslední dokument. Z vrchní police odházejte knihy a uvidíte otvor pro páku. Vložte na své místo páku a zatáhněte za ni. Tím jste si odemkli druhé dveře nad schodištěm. Těmito dveřmi se dostanete do další místnosti, kde seberte ze zásuvky prostřední komody křesadlo. Na pavučinu rudého slizu použijte žíravinu z inventáře a vejděte do malé místnosti, kde seberte vzadu z komody páčidlo a dokument Mansion. Vraťte se do chodby, sejděte po schodech dolů, páčidlem vylomte dveře vlevo a běžte se schovat do železné skříně. Chvíli počkejte dokud se neozve zvuk otvírání dveří. Teprve poté budou dveře do další úrovně pro vás přístupné.

Vyjděte po schodech nahoru a jděte na konec ochozu, kde je zřícené schodiště. Přineste si 2 bedýnky a postavte je na dřevěný trám. Vyskočte na bedýnky a poté vyskákejte po balvanech až na balkón, kde seberte Abandoned Cellar Key. Sejděte až dolů, pokračujte na druhou stranu nádvoří, použijte klíč na dveře do další úrovně a poté do nich vstupte.

Za středovou zídkou leží mrtvola v zemi. Seberte dokument Where is the Light a poté vás mrtvola požádá, abyste odstranili balvan, který na ní leží. Vezměte si od mrtvoly Big Hall Key a poté zaměřte svoji pozornost na hromadu beden. Odtahejte je na stranu a objeví se poklop. Nadzdvihněte ho a slezte dolů. Nedlaeko jsou velké dveře, na které použijte klíč z inventáře a poté do těchto dveří vstupte.

Jděte kousek vpřed a vše se kolem vás změní.

Utíkejte jedinou možnou cestou vpřed dokud se nevrátíte do reálu.

Jděte k okraji haly a po žebříku slezte dolů. Projděte mřížovými dveřmi, vyjděte po schodech nahoru a v poslední cele na pravém ochozu seberte OLEJNIČKU. Následně jděte na levý ochoz, kde najdete v druhé cele další OLEJNIČKU a na konci ochozu na stole Laboratory Key. Vraťte se zpět do haly a vyskákejte po fragmentech sloupů až na konec. Na balkón však nedoskočíte, takže si dojděte dolů pro žebřík, který je opřený o sloup, doneste ho nahoru a žebřík se automaticky umístí na správnou pozici. Přejděte na balkón, klíčem si odemkněte dveře vpravo a poté do těchto dveří vstupte.

Na prostředním stole je mrtvola monstra a u jeho ruky je Sewer Key. Poté se můžete vrátit zpět do haly.

Přejděte na druhou stranu, klíčem si odemkněte dveře a poté ztratíte vědomí.

Probíráte se venku uprostřed vysoké trávy. Jděte stále vpřed až dojdete do vesnice.

Ani v této úrovni není nic zajímavého, takže jděte do dveří, které vedou do další úrovně.

Sejděte po schodech dolů do stoky. Dejte se vlevo a vejděte do dveří na konci. V místnosti visí na stěně dokument Sewers Construction. Zatáhněte za páku, vyjděte z místnosti a vydejte se na druhou stranu stok. Vlevo udělá v mříži otvor monstrum. Běžte touto chodbou dál a vejděte do dveří vpravo. V místnosti je na stěně další páka, za kterou rovněž zatáhněte. Vraťte se do chodby a nyní se držte stále vpravo až vyjdete u dveří do do další úrovně, do kterých vstupte. Pokud vás předtím zabilo monstrum, je možné, že se první páka zresetovala, takže v tom případě ji budete muset stisknout znovu.

Jděte po chodníku stokami a dívejte se dolů pod nohy. V místě, kde je třeba přeskakovat po fragmentech, je dole část potrubí. Skočte dolů pro něj, vraťte se na chodník a pokračujte dál. Celý systém stok je velice jednoduchý, takže zabloudit nemůžete. Někdy je třeba seskočit, ale vždy jsou nablízku schody vedoucí na další chodník. Na konci stok je nahoře poškozené potrubí, kde chybí dvě části. Obejděte potrubí z druhé strany, po žebřících se dostaňte na plošinu pod potrubím a doplňte na své místo chybějící část potrubí. Jděte stokami kousek zpět, zahněte vpravo a seskočte dolů do vody. V úzkém kanálu leží druhá část potrubí. Odneste ho rovněž na plošinu a dejte na své místo. Voda v kanálu kolem plošiny poklesla, takže seskočte dolů a seberte Ladder. Velký žebřík opřete o stěnu kanálu a vyskákejte po něm nahoru. Poté vejděte do chodby a vstupte do dveří do další úrovně.

V bedně vpravo jsou 2 OLEJNIČKY, Laudánum a 2 křesadla. Nad vámi je šachta s žebříkem. Doplňte k žebříku tu část co máte v inventáři a poté vylezte nahoru. Vylezte po dalším žebříku, jděte vpřed a následně se propadnete dolů. Vpravo na stole je Laudánum, kterým si doplňte zdraví ztracené pádem z velké výšky. Vylezte po dlouhém žebříku a nahoře vejděte do dveří do další úrovně.

Běžte k dělostřelcům na pobřeží a sledujte co se bude dít. Poté se vydejte po cestě nahoru na kopec, vyjděte po točitém schodišti a projdete pootevřenými dveřmi.

Vyjděte do velkého kostelního sálu. V místnosti vlevo na konci je monstrum, ale je tu též k sebrání několik předmětů. Na velkém stole leží křesadlo a v regálu vlevo je OLEJNIČKA a další 2 křesadla. Na psacím stole leží Cemetery Key a další křesadlo, v přihrádce psacího stolu leží další OLEJNIČKA a v jedné ze zásuvek je ještě jedno křesadlo. Poté se můžete vrátit ke vchodu do kostela a vyjít ven.

Sejděte dolů do vesnice, pokračujte vpravo a dozadu, kde si klíčem odemkněte bránu na hřbitov, čímž hru zakončíte.

uložené pozice

videoukázka

čeština

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář