Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Secret Basement

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Průměrné dobrodružství ze světa Amnesie, odehrávající se v podivném sklepení, které pro vás bude klíčové k dokončení hry.

- - - - -

Nedaleko vás je psací stůl a na něm leží dokument Diary. Dále seberte z přihrádky lucernu a ze zásuvek laudanum a 2 křesadla. Kousek vlevo je křeslo a na něm OLEJNIČKA. Hned si doplňte olej do lucerny, protože ta je úplně prázdná. Vyjděte do chodby, vstupte do dveří na konci a ze sudu v koutě seberte Storage Room Key. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte dveře vpravo. Z druhé strany zídky leží nahoře Mansion Key a v koutě za bednami je lektvar zdravého rozumu. Jděte na druhou stranu temné místnosti, odházejte obrovskou hromadu beden, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a vstupte do nich.

Mansion

Jděte vlevo, odstraňte ze zdi obraz a z výklenku seberte Bedroom Key a křesadlo. O kousek dál je psací stůl a na něm dokument My Diary a v přihrádce OLEJNIČKA. Klíčem si odemkněte dveře vpravo a vejděte do nich. Pokračujte do dalších dveří vpravo a dostanete se do chodby, na jejímž konci jsou v jedné ze zásuvek komody 2 křesadla. Jděte do dveří vlevo a další temnou chodbou dojděte až k proskleným výstavním stolkům vpravo, kde je Second Hallway Key. Použijte předmět ležící na sousedním stolku k rozbití skleněného krytu. Vraťte se do místnosti sousedící s velkou místností a klíčem si odemkněte protější dveře. Jděte na konec chodby, kde se rozpadnou dveře vpravo. Vejděte do místnosti a na levém regálu vlevo je na jedné polici za knihou Dads Bedroom Key. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte dveře na konci vlevo. Projděte do místnosti, z psacího stolu seberte dokument I'm Sorry a z přihrádky VELKOU OLEJNIČKU. Jeden z obrazů je možné odstranit. Ve výklenku je páka, za kterou zatáhněte. Jděte zpět do místnosti, kde jste předtím sebrali klíč. Zjistíte, že jeden z regálů se odklopil. Sestupte po schodech a vstupte do dveří do další úrovně.

Secret Basement

Jděte na rozcestí, zahněte vpravo a vstupte do dveří vlevo. Vpravo je truhla, ze které seberte Prison Key, laudanum a lektvar zdravého rozumu. Jděte k mučícímu stolu vzadu a objeví se na něm páčidlo. Dveře jsou v tuto chvíli zamčené, takže jděte k železné skříni, ze které vyleze monstrum. Teprve v této chvíli se dveře odemknou. Jděte zpět na rozcestí, dejte se vpravo a v této chodbě jsou naproti sobě dvoje dveře. Za pravými dveřmi je márnice, kde najdete mezi mrtvolami OLEJNIČKU. Levé dveře vylomte pomocí páčidlo, otevřte železného býka seberte dláto. Vraťte se do chodby a pokračujte k zářícímu podstavci, kde se dejte vpravo. V chodbě jsou vpravo dveře a za nimi najdete na zemi kladivo. Nyní se vraťte zpět na první křižovatku a dejte se vpravo. Po pravé straně jsou dveře zamčené na visací zámek. V inventáři spojte kladivo s dlátem a získáte kladivo a dláto. Tento předměte použijte na zámek a ten odpadne. V místnosti seberte z psacího stolu dokument My Experiment, 1752, z přihrádky OLEJNIČKU a ze zásuvky Bedroom Key. Nyní se vydejte známou cestou ke dveřím do předchozí úrovně a vejděte do nich.

Mansion

Jděte do ložnice svého otce a klíčem si odemkněte dveře vzadu. Jděte dozadu a z truhly seberte část koule. Jděte ke dveřím, kterými jste vstoupili a ty se vám přibouchnou před nosem. Na druhé straně místnosti jsou další dveře, které vedou do skladištní místnosti. U komody leží na zemi OLEJNIČKA, na stole laudanum a v železné skříni další laudanum. Vraťte se k prvním dveřím a ty rozbije monstrum. Utíkejte ke dveřím do sklepa a vejděte do nich.

Secret Basement

Dojděte k podstavci a vložte na něj úlomek z inventáře, čímž hru zakončíte.

uložené pozice

videoukázka

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář