Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – The Subconscious Trials

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o výborný a výrazně nadprůměrný mód, který se vyznačuje především netradiční a velice promyšlenou adventurní náplní. Stanete se obětí šílence, který vás podrobí podivné hře za účelem vědeckého zkoumání. Budete postupně vrháni do různých úrovní a řešit její tajemství. V neposlední řadě bych rád vyzdvihl rozmanité úrovně a příběh. Ne každému možná sedne vyšší herní obtížnost často spočívající v různých opičích dráhách apod. I tak je to mód, který rozhodně stojí za to vyzkoušet.

- - - - -

Po dlouhém úvodu se ocitáte na prostranství před zlověstně vyhlížející budovou. Vejděte dovnitř a na stole vpravo leží dokument Case File: Subject 02. Jděte vlevo, kde na jiném stole leží dokument Case File: Subject K18. Pokračujte do chodby a poté do dveří vpravo. Na stole vedle počítače leží dokument Case File: Subject F28. Dveřmi vlevo projděte do chodby a poté pokračujte do místnosti vzadu, kde klikněte na lehátko.

Probouzíte se v cele a zřejmě z vás udělali testovací subjekt. Jděte do vedlejší místnosti a řiďte se pokyny. Stoupněte si na čtverec vlevo. Poté jděte za stroj a znovu na čtverec. Postupně by se měla rozsvítit všechna tři světla, která jsou na stroji. Poté jděte do další místnosti. Zatáhněte za jednu z pák a poslouchejte, ze které strany přichází zvuk. Podle toho stiskněte páku buď tu samou, nebo na opačné straně. V následující místnosti položte bednu na plošinu a pokračujte dál. Poté co hlas domluví stiskněte tlačítko na podstavci a přenesete se do roku 1821. Jděte do krátké chodby, kde najdete v prostřední zásuvce komody dokument Small Note. Pokračujte do další místnosti, kde najdete pod krytem kláves u piana páčidlo. Vylomte jím prkna na dveřích a sestupte po schodech dolů. Na druhé straně leží na polici dokument Subject F28: Diary Log 1. Nyní vás čeká poměrně náročná opičí dráha. Vyskákejte na bedny a poté přeskočte na trám (skočte na nižší levou část). Pokračujte na vyšší trám u zdi vpravo a poté na plošinu s bednami. Dále vyskočte na větší bednu a poté na úhlopříčně vedený trám. Nyní se musíte co nejvíc rozběhnout a kolem svislého trámu skočit na vodorovný trám vpravo. Přeskočte na trubku, skrčte se a podlezte a poté s rozběhem skočte do díry ve zdi. Odtud na další plošinu, kde si přistavte bednu pod trubku a vyskočte nahoru. Poté na trám vpravo a následně přeskočte zábradlí. Běžte do dveří, za kterými prosvítá světlo a poté vejděte do velkých vrat.

Z dveří seberte dokument Servant Duties a vyjděte z místnosti. Do deníku vám přibyly hned 3 zápisy a kromě toho máte Bone Saw. U schodiště se dejte vlevo a hned do dveří vpravo. Na psacím stole vzadu leží dokument 11/23/49, Study Notes. Vraťte se do chodby a vyjděte po schodech nahoru. V chodbě v horním patře leží na polici vlevo Small Key. Sejděte opět dolů a dveřmi na konci chodby se dostanete do rozlehlé haly. Na druhé straně leží na jednom ze stolů část vrtačky (1/3). Pokračujte do sousední haly a vejděte do dveří úplně dole, které vedou do spíže. Zde najdete na stole Cleaning Solution a Wine Bottle. Chemikálii použijte na prase a poté do něj řízněte pilkou. Do inventáře vám přibude maso. To můžete hned spojit v inventáři s lahví a získáte Chunk of Soaked Meat. Maso dejte péct na plotnu na ohništi a máte jeden z úkolů splněný. Nyní se vraťte do rozlehlé haly a vlevo je vchod do chodby, kterou jste dosud neprozkoumali. Vejděte do dveří vlevo a na polici vpravo je ještě jedna Bone Saw. Vraťte se do chodby, vyjděte po schodech nahoru a podívejte se na odklopený poklop nahoře. Toto je pro další postup nezbytné. Vaše postava si musí zapsat do deníku poznámku. Dále jděte do dveří vlevo. V této místnosti najdete na psacím stole dokument Urgent Notice a na jiném stole část vrtačky (2/3). Klikněte na žebřík a umístíte ho automaticky k otovoru ve stropě. Pokud jste si předtím neprohlédli onen otvor, nepůjde vám akce provést. Vylezte tedy po žebříku nahoru a z regálu vlevo seberte část vrtačky (3/3). Všechny tři části spojte dohromady a získáte příruční vrtačku. Odtáhněte na stranu těžkou bednu a seskočte otvorem dolů. Ze stolu seberte dokument Properly Preparing a Pig Carcas a poté si kliknutím odemkněte dvoje dveře vedoucí ven z místnosti. Za jedněmi dveřmi je místnost s krbem, jehož ohniště zapalte, a druhými dveřmi se dostanete do chodby, ve které jste už jednou byli. Sestupte po schodech dolů a na dveře na konci chodby použijte vrtačku. Zde seberte ze stolu dokument Subject F28: Diary Log 2. Tím máte vše prozkoumané a můžete se vrátit zpět do svého pokoje, kde klikněte na postel.

Ze stolu vlevo seberte Orpiment a dokument Unwelcome Guests a u dveří, kterými jste přišli, leží dokument Jammed Door. Vyjděte po schodech až nahoru a z jednoho stolu vzadu seberte Cuprite. Vraťte se po schodech do mezipatra a vejděte do dveří vlevo. Na policích leží Aqua Regia a Calamine. O kousek dál v laboratoří je na stole Chemistry Pot. Dveřmi se dostanete do další místnosti, kde leží na stole vlevo Crude Syringe a dokument Testing Results. O něco dál leží maso a úplně vzadu na psacím stole dokument Subject F28: Diary Log 3. V laboratoři spojte v inventáři sklenici a Orpiment a získáte Orpiment Filled Container. Dejte nádobu na stojan nad hořák, otočte kohoutkem a seberte Heated Orpiment. Dejte nádobu pod vývod extrakčního přístroje a do prázdné nádoby uvnitř přístroje dejte Calamine. Zatáhněte za páku a seberte Orpiment-Cuptite Solution. Jděte směs povařit na hořák a získáte Heated Solution. Poté přejděte k mixéru, pod jehož vývod umístěte nádobu s chemikálií. Do skleněných nádob nalijte postupně tři ze čtyř chemikálií z inventáře a otočte kohoutem. Seberte Mixed Solution. Znovu zahřejte a získáte Another Heated Solution. Dejte pod mixér a do skleněné nádoby nalijte lučavku (Aqua Regia). Poté konečně získáte Poisnous Mixture. Tu v inventáři spojte s primitivní injekcí a získáte Poison-Filled Syringe. Nakonec spojte tento předmět s masem a získáte Poisoned Meat. Jděte do vedlejší místnosti, kde je v podlaze otvor. Hoďte tam kus otráveného masa, který máte v inventáře, a počkejte až přijde monstrum a sežere ho. Poté běžte do haly a jděte se podívat do místnosti, kde je strašný nepořádek. Následně vstupte do chodby, kde je mrtvola monstra, kterému jste předtím dali sežrat otrávené maso. Pak už stačí jen vejít do dveří do další úrovně.

Na dveřích vpravo visí dokument Notice for the Inspector a na křižovatce chodeb je na stole dokument Subject F28: Diary Log 4. Dejte se pravou chodbou a sestupte dolů do místnosti. Pokračujte do dveří rovně před vámi a na křižovatce jděte vpravo. Na konci jedné z chodeb leží na zemi Lever Handle. Vraťte s na křižovatku a pusťte se druhou chodbou. V ní je odbočka vpravo a vlevo je zavalený vchod do nízkého tunelu. Prolezte na levý konec tunelu a seberte dokument I can hear them through the walls. Nic dalšího v tomto křídle není, takže se vydejte nazpět do velké místnosti. Vlevo je rozlétnou dveře a zpřístupní se vám tak další křídlo. Po straně je opět vchod do tunelu, na jehož levý konec prolezte a poté vystoupejte po žebříku nahoru. Dveřmi se dostanete do výtahu, do něhož nastupte. Výtah s vámi spadne, avšak budete moci vylézt nahoru po řetězu. Skočte směrem k výstupu k výtahu a znovu stiskněte levou myš, protože výstup funguje také jako neviditelný žebřík. Dejte do otvoru páku a zatáhněte za ni. Vraťte se šachtou dolů a vlevo je nově zpřístupněná chodba. Dostanete se do další haly, ze které pokračujte do dveří vpravo. Sestupte po schodech dolů a dostanete se do místnosti se studnou, na jejímž okraji leží dokument Talking Them With Me. Jděte do dveří vpravo a v mučírně seberte ze země dřevěný kbelík. Jděte ke studni, dejte na konec provazu u rumpálu kbelík, spusťte, vytáhněte a klikněte na plný kbelík. Vlevo vedle vás leží Key. Nyní jděte zpět do haly, vyjděte po točitém kamenném schodišti a klíčem si odemkněte dveře vlevo. Vyjděte po točitém železném schodišti a na stole leží dokument This is the End, jehož přečtením úroveň zakončíte.

Vyjděte na schody a vyviklejte vyčnívající trubku. Tou vylomte dveře dole. Strojovna je dost rozsáhlé místo. Abychom se orientovali, budeme se držet stále jedním směrem. Jděte se nejprve podívat do hlavní strojovny po schodech vlevo nahoře a seberte ze dokument Regarding the New Waterfloww Director. Poté se vraťte do chodby a jděte dál směrem vlevo. Sestupte dolů do podzemí a ze stolu vlevo seberte dokument Trapped. Zároveň se tu nachází ozubené kolo (1/3), které budete později potřebovat odnést do strojovny. V sousední místnosti jsou ještě dokument Fumes a dokument Hallucinations. Držte se dál vlevo a v jedné místnosti najdete nádobu. Jděte po zvuku kapajícího oleje (což je tak jako tak dál doleva) a použijte na olej sklenici z inventáře. Získáte tak nádobu s olejem. Dále tu najdete další ozubené kolo (2/3). Poté vás cesta zavede k zelené propasti, ale přes tu se nedostanete. Poté dorazíte do místnosti, kde leží na stole dokument Subject F28: Diary Log 5 a rovněž je tu ozubené kolo (3/3). Nyní se vydejte s posledním strojem zpět do strojovny. Až budete mít všechna ozubená kola na svém místě, nalijte do pece olej a poté zatáhněte za páku vedle ozubených kol. Jděte nahoru a nastavte postupně páky takto:

  • první a třetí nahoru, zbylé dvě dolů a otočte prvním ventilem – odemkne se vám místnost na konci hlavní chodby vlevo, ve které je dokument A New Life
  • druhá a třetí nahoru, zbylé dvě dolů a otočte druhým ventilem
  • první dvě nahoru, zbylé dvě dolů a otočte třetím ventilem

Vydejte se opět k zelené propasti, o které jsem se již zmiňoval. Nádrž je nyní naplněná vodou. Doneste si z chodby nějaké bedny, ze kterých si musíte poskládat cestu na druhý konec, kde v chodbě najdete dokument Damage Report. Pak už jen nastupte do výtahu a tím úroveň zakončíte.

 

Ze stolku seberte dokument To the New Owners. Vyjděte do lesa a dejte se po cestě vpravo. Dostanete se k dalšímu domku a uvnitř najdete páčidlo. Vyjděte ven a pokračujte dál směrem vpravo. Přijdete ke stodole, v jejímž prvním patře je dokument It Begins. Vyjděte ven a dejte se kolem stodoly. Pomocí páčidla vylomte zadní okno na levé straně a vlezte dovnitř. Seberte těžkou palici a odneste ji do prvního patra stodoly. Nahoře jsou padací dvířka, jejichž zámek uražte palicí. Vylezte po žebříku nahoru a jděte do dveří, za kterými seberte ze země dokument Rumpendi Cantus a ze stolu dokument It is Comlete. Jděte na druhý konec půdy a zde seberte Chest Key a dokument Subject F18: Diary Log 6. Nyní se vydejte do domku, kde jste začínali a klíčem si odemkněte truhlu. Seberte Conatainer of Blood a vydejte se zpět do stodoly, vylezte na půdu a použijte krev na rozsekanou mrtvolu monstra. Nyní se vydejte zpět do kůlny, kde jste našli páčidlo. Musíte monstrum přilákat dovnitř, aby rozmlátilo dveře. Pokud vám to nejde, postavte se před dveře a nechte se jím zabít (monstrum zároveň zničí i dveře). Když zemřete, běžte kus od domu a vraťte se a monstrum se v okolí domu opět objeví. V zadní místnosti seberte ze stolu Knife, jděte zpět do stodoly, vylezte na půdu a zabodněte nůž do mrtvoly monstra.

Ze země seberte dokument Subject F18: Diary Log 7. V této úrovni musíte v bludišti najít 4 křesadla a jimi poté zapálit čtyři pochodně (ty jsou na rozdíl od křesadel na jednom místě). Problém je v to, že vás budou napadat duchové, kteří vás budou neustále teleportovat na jiná místa. Z tohoto důvodu jakýkoliv popis cesty nemá smysl. Chce to jen pevné nervy. Až zapálíte pochodně, spustí se ze stropu žebřík, po kterém vylezte nahoru.

Bežte chodbou vpřed a bude následovat krátká animace. V místnosti seberte dokument Subject F28: Diary Log 8, poté odklopte víko truhly a klikněte na dýku a nakonec klikněte na sud s kyselinou. Zřejmě tím způsobíte poruchu simulátoru, protože vše bude kolem vás rozházené. Až skončí rozhovor, jděte do chodby, kde vás čeká ukrutně dlouhá animace a poté ještě jeden rozhovor. Poté se přesunete do další úrovně.

Projděte k místu, kde je nad vámi vysoká šachta, na jejíž vrchol se musíte po žebřících a lávkách dostat. Vylezte po prvním žebříku nahoru. Na zdi je tlačítko ovládající gravitaci v šachtě. Dlouhou bednu si postavte co nejdál na okraj plošiny, skočte na zábradlí vpravo a poté přes bednu skočte na vyšší lávku. O kousek výš je na zemi malá část potrubí. Vylezte ještě výš, kde je zařízení s porušeným potrubím a pákou. Tlačítkem opět zrušte na chvíli gravitaci, skočte dolů a nyní musíte kus potrubí hodit tak, aby ho antigravitační energie vynesla nahoru. Je to docela obtížné a raději doporučuji hru si zde uložit. To pro případ, že by vám kus potrubí propadl až na dno. Jinak až budete mít kus potrubí nahoře, tak ho zkuste dát na své místo. Sice ho tam dát nepůjde, a až se objeví nápis na obrazovce, stiskněte páku. Tím si otevřete mříž nahoře (kdyby nebylo potrubí nahoře, nešlo by to). Vyjděte nahoru a chodbou projděte k temné prostoře ozářené několika svíčkami. Zde musíte dodržet přesnou cestu, jinak se propadnete dolů a začínáte opět od začátku. Postup je tedy následující: 2x rovně, ostře vpravo za sebe, vlevo, vzdáleně vlevo, rovně, vpravo, rovně a jste u dveří. Projděte pokroucenou chodbou. Nyní přeskakujte po stolech výš a výš. Až budete u mříže, tak skočte na další stůl za mříž (obloukem). U posledního stolu je na stěně tlačítko. Jeho aktivováním se nad místem, kterým jste vešli, začnou objevovat sudy. Nejprve jen stiskněte tlačítko nanečisto a sledujte jak se budou sudy objevovat a mizet, abyste pak věděli jak postupovat. Skočte k bazénu a po dalších stolech. Na konci musíte opět skočit obloukem okolo vznášejícího se kamene. Projděte místností s naskládanými bednami a za dveřmi otočte ventilem na stroji. Otevřte další dveře a místnost bude vzhůru nohama. Ventilem si převracíte gravitaci, která se ovšem mění jen pro vás. V obrácené místnosti seberte z balkónu židli a pusťte ji na prosklený výstavní stolek (který je nad vaší hlavou). Obraťte gravitaci a seberte ze stolku Chest Key. Znovu obraťte gravitaci jděte odemknout truhlu na balkóně, ve které leží provaz. Přivažte na trám u vašich nohou provaz (tam kde je nějaký zbytek jiného provazu), vylezte nahoru a odstraňte závoru ze dveří. Projděte do chodby, seskákejte po předmětech na dno šachty a projděte do místnosti s psacím stolem. Za stolem je okno, kterým můžete proskočit do sousední místnosti, která je stejná jako ta první, ale zrcadlově obrácená. Abyste si zpřístupnili místnost za zrcadlem, musíte ve své místnosti vše naaranžovat tak jako v protější místnosti. Když se po uchopení předmětu, který chcete přemístit, přiblížíte ke správnému místu, předmět se poté umístí sám.

  1. stolička u piana
  2. židle u stolu (hned vedle)
  3. obraz spadlý ze stěny
  4. tři knihy spadlé z regálu
  5. láhev na stole (dát ji dopředu za skupinu čtyř lahví)

Nyní tedy můžete prolézt do druhé místnosti a poté seskočte dolů do zatopené šachty. Seskočte ještě níž a poté projděte po stěně místnosti až ke dveřím, kde vás proud vody vymrští vzhůru. Seskákejte dolů mezi knihami a dojděte na temné místo, kde přeskákejte po kobercích a nakonec vejděte do dveří do další úrovně. Před vstupem si raději hru uložte, protože zde hra někdy při načítání padá.

V této úrovni budete muset zběsile prchat. U mříže podlezte otvorem vpravo dole. Jinak přeskakujte po plošinách. V místnosti, ze které se zdánlivě nedá jít, je třeba opět vyskákat po předmětech až na vysoký balkón. Poté bude následovat přeskakování po silném potrubí, kde asi párkrát spadnete, ale nakonec odklopte mříž ventilační šachty, seskákejte dolů a opět vás čeká přeskakování po předmětech směrem nahoru. Po dlouhé cestě vyjdete v hale, kde musíte otočit čtyřmi ventily (dva jsou dole a dva na lávce nahoře). Poté stiskněte třetí tlačítko na pultu dole a dveře dál se otevřou. Přeskákejte po lávkách a nakonec vstupte do zářivého portálu. Probudíte se zpět v nemocnici. Zamiřte k východu, kde se zhroutíte na zem a tím hra končí.

Uložené pozice

čeština

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář