Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Those Who Were Forgotten (Ti druzí)

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

V době, kdy jsem považoval scénu moderů Amensie téměř za mrtvou, přišel polský autor s tímto módem (konec září 2016). Jedná se o výrazně nadprůměrný mód, který za elitními módy přece jen trochu zaostává, ale i tak se jedná o v mnoha ohledech zajímavý mód se snahou o lehce nestandardní přístup a navíc s originálním soundtrackem. Kromě toho jakýsi český nadšenec tento mód přeložil do češtiny, za což mu patří velký dík, a dokonce dal hře i český název – Ti druzí.

- - - - -

Stoky

Projděte do až do místnosti a z psacího stolu seberte dokument … Někdo se začne dobývat do místnosti, tak se jděte ukrýt do skříně. Bude následovat animaci a poté budete vhozeni do studny. Jděte k další kruhové jámě a sestupte po žebříku ještě níž. Pokračujte k poškozené mříži, kde klikněte na končetinu ležící pod vodou. Poté jděte chodbami na druhou stranu a skočte do díry v zemi.

Hlavní hala

Vyjděte do haly a dejte se po schodech vlevo nahoru. V chodbě spadne ze skříně lucerna. Jděte do dveří vlevo a z psacího stolu seberte dokument Příchod a ze zásuvky křesadlo. Vraťte se do chodby a pokračujte do dalších dveří vlevo, za kterými jsou dveře do další úrovně.

Západní křídlo

Za povaleným stolem leží OLEJNIČKA. Jedinou možnou cestou se dostaňte na začátek dlouhé chodby, kde leží na stole laudanum. Jděte do dveří vpravo a sestupte po schodech dolů. Za dveřmi je SUD S OLEJEM (10% lucerny) a vlevo jsou zabarikádované dveře, za kterými úpěnlivý ženský hlas prosí o pomoc. Prolezte dírou ve zdi a za kameny vpravo jsou dveře vedoucí do knihovny. Uprostřed místnosti leží v regálu dokument Situace a OLEJNIČKA. Pokračujte do dveří vlevo a v chodbě prolezte do místnosti s podstavcem vlevo, kde najdete páčidlo. Vraťte se do knihovny a pokračujte zpět ke schodišti a poté nahoru. Dejte se vlevo a vstupte do dveří, které vedou do vstupní haly.

Hlavní hala

Jděte rovně a na ochoz, poté do dveří vlevo a vejděte do dveří do další úrovně.

Jídelna

Projděte na konec chodby a u závalu vstupte do dveří. Odklopte levý regál, prkna vylomte páčidlem a poté hoďte proti zdi nějaký předmět. Prolezte otvorem do další chodby. Jděte vpravo a hned vlevo a vejděte do dveří. Projděte jídelnou a vstupte do dveří do další úrovně.

Malý sklad

Na prostředním regálu vzadu leží dutá jehla, na regálu v pravém zadním rohu OLEJNIČKA a v truhle na středové zídce další OLEJNIČKA a 3 křesadla. Vydejte se do předchozí úrovně.

Jídelna

Na konci chodby použijte jehlu na dveře, utečte monstru a dostanete se opět do chodby na začátku.

Hlavní hala

Známou cestou jděte do západního křídla.

Západní křídlo

Dostaňte se dolů do knihovny, kde si jehlou odemkněte zamčené dveře na druhé straně. Z psacího stolu seberte dokument Protilátka? a dokument Recept. Poté odstraňte ze zdi obraz a z výklenku posbírejte VELKOU OLEJNIČKU, OLEJNIČKU a 2 laudanum. Nyní se vydejte zpět na začátek a poté do hlavní haly.

Hlavní hala

Dole v hale jsou dveře do další úrovně s nápisem Pokoje pro hosty, do kterých vejděte.

Pokoje pro hosty

Jděte hned do prvních dveří vpravo a z police regálu seberte 2 křesadla. Vyjděte zpět do chodby a dejte se do příčné chodby. Dveře vlevo si odemkněte jehlou z inventáře. V místnosti je o stěnu opřený žebřík, který budete za chvíli potřebovat. Vraťte se do chodby a dveřmi naproti sestupte dolů do napolo zatopeného patra. Vpravo na krbové římse leží křesadlo a na stole dokument Setkání. Vyjděte zpět do chodby a dejte se chodbou naproti schodišti. Jděte do druhých dveří vlevo. V místnosti je za obrazem vpravo skrýš a v ní VELKÁ OLEJNIČKA a 4 křesadla. V zadní místnosti leží na stole OLEJNIČKA. Vraťte se do chodby a jděte do dalších dveří vlevo. Nahoře je otvor. Do tohoto otvoru umístěte žebřík, o kterém již byla zmínka. Nahoře seberte z psacího stolu dokument V pasti a ze zásuvek jedovou žlázu, klíč od sklepa a 2 laudanum. Tím máte v této úrovni vše hotové a můžete se vydat zpět do hlavní haly.

Hlavní hala

Jděte vpravo po schodech dolů, klíčem si odemkněte dveře od sklepení a vejděte do nich.

Sklep

V regálu vlevo jsou 3 křesadla. Jděte do dveří vlevo na konci chodby a sestupte dolů po schodech. Jděte k zamčeným dveřím vpravo a na druhé straně místnosti se jinými zamčenými dveřmi začne dobývat k vám monstrum. Nedaleko těchto dveří leží v kaluži oleje OLEJNIČKA. V místnosti za dveřmi je SUD S OLEJEM (10% lucerny). Nyní se musíte ukrýt a nechat monstrum zničit druhé zamčené dveře ve sklepení. Za nimi je vlevo halda beden a pod ní truhla a v ní OLEJNIČKA a 4 křesadla. Pokračujte vlevo a vstupte do dveří. Vlevo za rohem je mezi bednami další OLEJNIČKA, a když rozbijete keramické předměty, najdete laudanum. Pokračujte dál rovně a poté do dveří vlevo. Sestupte po schodech hlouběji do podzemí a jděte do dveří rovně. V místnosti posbírejte 3 láhve, ze stolu dokument Přípravy a navíc z horní police regálu laudanum. Vyjděte z místnosti a jděte do dveří vpravo na konci. Na římse jsou 4 soudky s chemikáliemi. Jeden soudek je prázdný. Na ostatní klikněte a poté postupně použijte prázdné nádoby z inventáře a získáte 3x kapalina. Chemikálie spojte a získáte kyselinu. Vraťte se nahoru do chodby, dejte se vlevo a projděte dveřmi na konci. Na visací zámek dveří do další úrovně použijte chemikálii a vstupte do dveří.

Sklad

Dejte se vlevo a projděte na konec chodby, kde vstupte do dveří. Seberte ze stolu klíč a vraťte se na začátek, kde použijte klíč na dveře vlevo. Utíkejte vpřed před vodními monstry a vstupte do dveří na konci. Chodba za vámi se zavalí. Pokračujte do dveří vlevo a poté vyjděte po schodech nahoru. Jděte do druhých dveří vlevo a z bedny seberte páku a dokument Únava. Páku vložte do otvoru vedle dveří na konci chodby a stiskněte ji. Pak už jen vejděte do dveří do další úrovně.

Rozcestí

Vyjděte na rozcestí a vzadu leží na zemi VELKÁ OLEJNIČKA a v koutě stojí SUD S OLEJEM (10% lucerny). Dejte se nejprve do dveří vpravo a vstupte do dveří do další úrovně.

Studovna

Nejprve prozkoumejte místnost vlevo a ze země posbírejte dokument Sluhův deník 1, dokument Sluhův deník 2, dokument Sluhův deník 3, dokument Sluhův deník 8, dokument Sluhův deník 12, dokument Sluhův deník 18 a dokument Sluhův deník 20. Odstraňte obraz vpravo a z výklenku si vezměte OLEJNIČKU a 4 křesadla. Vraťte se do chodby a jděte do dveří naproti. Vpravo na stolku leží dokument Studium. Pokračujte do dveří vlevo a poté do dalších nejbližších dveří. Vstupte do místnosti na konci a ze země seberte dokument Objev. Vlevo v zásuvce psacího stolu najdete hlavní klíč a 2 křesadla a uvnitř krbu je ještě laudanum. Přihrádka stolu je sice zamčená, ale škvírou lze sebrat VELKOU OLEJNIČKU a dokument Já a Objekt. Vracejte se zpět, když tu se zhroutíte na zem. Budete mít halucinace. Dojděte k zářícímu objektu a poté se vrátíte nazpět do reálu. Vraťte se do velké místnosti, kde si klíčem odemkněte dveře vlevo. Z truhly seberte 2 OLEJNIČKY. Tím jste v této úrovni skončili a můžete se vrátit zpět na rozcestí.

Rozcestí

Odemkněte si dveře vlevo a projděte na konec. Z psacího stolu seberte dokument Žalář, z přihrádky Aqua Broma a ze zásuvky laudanum a 2 křesadla. Ještě můžete jehlou odemknout skříň, ale tam nic zajímavého není. Vraťte se na rozcestí a jděte do levých dveří naproti. Projděte na konec a vstutpe do dveří do další úrovně.

Márnice

Uprostřed je točité schodiště vedoucí dolů. Dole si odemkněte dveře klíčem, dejte se vlevo a vejděte do dveří na konci. Na stolech vlevo leží tmavý sliz a dokument Zvláštní sliz, na polici vpravo OLEJNIČKA, na římse u kamen 2 křesadla a uvnitř skříně další křesadlo. Přistupte k psacímu stolu a otočte kohoutem u hořáku. Dejte na stojan nádobu se slizem a poté kliknutím seberte vyčištěnou vodu. V inventáři přimíchejte chemikálii a vznikne vám výbušnina. Vyjděte zpět do chodby a dejte se na druhou stranu. Tam je monstrum strážící malý klíč, který leží na zemi (ten je od přihrádky ve studovně). Poté se vydejte zpět na rozcestí.

Rozcestí

Na rozcestí jděte do sousedních dveří vlevo a nakonec vstupte do dveří, které vedou do krematoria.

Krematorium

Na druhé straně na římse leží dokument Sluhův deník 22 a OLEJNIČKA. Vedle je lidská končetina, kterou budete za chvíli potřebovat. Jděte vpravo a dostanete se do strojovny. Musíte do pece umístit 3 lidské končetiny. První je na římse v hlavní místnosti a zbylé dvě najdete na konci obou zbylých odboček. Až bude pec naládovaná, zatáhněte za páku a poté se můžete vrátit zpět na rozcestí.

Rozcestí

Zatáhněte za páku u mříže a ta se otevře. U závalu (v levé části) umístěte výbušninu a následný výbuch odstraní zával. Pak už jen vejděte do dveří do další úrovně.

Žalář

Vyjděte nahoru na balkón a seberte ze země dokument Beznaděj. Sejděte dolů a pusťte se chodbou naproti. Zahněte vlevo a poté do dveří vpravo. Za dveřmi vlevo leží na zemi dokument Sluhův deník 23. Vraťte se na rozcestí do chodby, jděte kousek vlevo a hned vpravo a po schodech dolů. Na druhé straně vězeňské kuchyně najdete zatopený tunel, do kterého seskočte. Na druhém konci leží na hromadě suti klíč. Při cestě zpět si vezměte ve výklenku jednu bednu, abyste mohli vyskočit zpět. Nahoře chodbě jděte vpravo, na konci chodby, sestupte po dalším schodišti a odemkněte si dveře klíčem. Ze stolu seberte kladivo. Od nynějška se držte v chodbách stále vpravo a dostanete se ke mřížovým dveřím nad schodištěm, na jejichž visací zámek použijte kladivo, a poté vstupte do dveří do další úrovně.

Mučírna

Zahněte vpravo a na dalším rozcestí seberte ze země dokument Přepadení. Jděte vpravo a ve velké místnosti najdete na stole páku. Jděte zpět do chodby a vystoupejte po schodech nahoru. Držte se vlevo a v druhé místnosti vlevo najdete další páku. Vraťte se do chodby a za dalšími dveřmi je psací stůl a v něm 3 křesadla. Vyjděte zpět do chodby a projděte až na její konec, kde leží na zemi ještě další páka. Otočte se čelem vzad a po pravé straně je výklenek s poškozenou zdí. Použijte na zeď kladivo, projděte na konec a v místnosti seberte ze stolu dokument Poslední slova. Vraťte se zpět do velké místnosti na rozcestí a pusťte se dlouhou chodbou naproti. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří. Na panelu chybí 3 páky, tak tam dejte ty z inventáře. Nastavení správných pozic pák je správné, protože při správném pohybu vždy páka cvakne. Poté vyjděte z místnosti a pomocí další páky si otevřte padací mříž. U druhých dveří po levé straně leží klíč od nádrže a dokument Jonathan. Skočte dolů, držte se vlevo a po schodech sestupte do nejspodnějšího patra žaláře, kde jste začínali. Na konci dlouhé chodby jsou dveře do další úrovně, které si odemkněte klíčem a vejděte do nich.

Vodní nádrž

V centru vodní nádrže je normálně nepřístupný fragment chodníku. Na něm leží dokument Pro Roberta. Abyste se na něj dostali, skákejte proti sloupu a ve vhodnou chvíli se otočte, abyste přistáli na fragmentu. Až si papír přečtete dostaňte se na druhou stranu haly, kde vstupte do dveří do další úrovně.

Vykopávky

Nejprve jděte vpravo a v místnosti na konci seberte 2 VELKÉ OLEJNIČKY a laudanum. Poté se vydejte chodbami na druhou stranu až se za vámi chodba zavalí. U závalu seberte mrtvole z ruky klíč ke chrámu. Projděte nakonec, odstraňte závoru od dveří a dejte se vlevo. Opět jste v místnosti, kde byly olejničky. Mřížové dveře v podlaze odemkněte klíčem, seskočte dolů a prolezte na konec tunelu. Projděte do místnosti, kde je jáma s lanem vedoucím dolů. Skočte dolů a octnete se v chrámu. Skočte do díry uprostřed a jděte na první rozcestí. Zahněte vlevo, poté vpravo a v chodbě opět vlevo. Dojdete do dlouhé chodby zakončené dveřmi, kterými prosakuje voda. Vlevo jsou ještě jedny dveře a do těch vstupte.

Chrám

Sehněte se a prolezte polozatopeným tunelem vlevo. Vpravo je úzká slepá chodba a v ní OLEJNIČKA, laudanum a 4 křesadla. Pokračujte do místnosti, kde leží na zemi dokument Vězňův papír a na nedalekém stole VELKÁ OLEJNIČKA. Vyjděte po schodech nahoru dostanete se k místu, kde je zapotřebí přeskakovat po vršcích sloupů. Zamiřte vlevo a z druhého sloupu seberte dokument … Poté skočte na úzkou římsu vlevo u zdi a z ní na další sloup. Pak už snadno doskočíte do protější chodby. Dojdete do místnosti, kde je monstrum. Vpravo vzadu je nad vaší hlavou šachta s žebříkem, tak tudy vyšplhejte. Dostáváte se k místu, kde je další opičí dráha přes nakloněné sloupy. Přeskočte na druhý sloup vpravo, otočte se čelem vzad a vylezte po žebříku na balkón nad vaší hlavou. Poté se dostanete na samý konec hry. Dveře vpravo nad schody vás dovedou k jednomu z konců hry. Jinak vejděte do spodních dveří.

Svatyně

Jděte k oltáři s koulí a dotkněte se jí. Dostanete na výběr ze dvou možností – zachránit Henryka nebo potresta Henryka. Každá z těchto možností vás dovede k dalším dvěma koncům hry.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář