Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Trapped in my Mind

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Krátké, ale docela zajímavé dobrodružství ze světa Amnesie, které vypráví o jedné strašné noční můře. Je lepší probudit se do reality, nebo snít dál?

- - - - -

Po dlouhém úvodu seberte ze stolu 2 lektvary zdravého rozumu a hned jeden použijte, abyste se přestali tak motat. Na nedalekém psacím stole leží dokument War. Projděte do sousední místnosti a z ní do chodby, kde vstupte do dveří vlevo. Ze stolu vzadu seberte lucernu a vyjděte opět do chodby. Vejděte do druhých bočních dveří a na zemi v koutě leží Key. Vraťte se do chodby a klíčem si odemkněte dveře na konci. Z psacího stolu vzadu seberte klíč od strojovny. Přenesete se do místnosti stejné jako na začátku, kde seberte ze stolu opět 2 lektvary zdravého rozumu. Prohledejte horní zásuvku komody a seberte OLEJNIČKU a ve skříni jsou ještě 2 křesadla. Jděte do sousední místnosti, odstraňte ze zdi obraz vzadu a klikněte na knihu ve výklenku. Až se budete moci opět hýbat, tak v chodbě jděte do dveří vlevo a seberte z psacího stolu dokument Strange World a ve skříni najdete ještě 2 OLEJNIČKY a lektvar zdravého rozumu. Z přihrádky si vezměte knihu a odneste ji do místnosti za druhými bočními dveřmi v chodbě, kde ji hoďte do ohně. Až se octnete ve vězeňské chodbě, jděte na křižovatku, zahněte vpravo a vejděte do dveří vlevo. Z těžké bedny vpravo seberte dutou jehlu a ze stolu vlevo dokument Prison. Vraťte se do chodby a vstupte do protějších dveří. V jedné zásuvce komody najdete křesadlo. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte do dalších dveří vlevo, za kterými najdete v zásuvce komody další křesadlo. Nyní se vydejte na rozcestí chodeb a jděte prouzkoumat druhou chodbu. Druhé dveře vpravo jsou jako jediné zamčené, tak na ně použijte jehlu z inventáře. V místnosti je vzadu SUD S OLEJEM (10% lucerny), na stole dokument Lab a na jedné polic vpravo nahoře kuprit. Jděte zpět na konec pravé chodby, na visací zámek u mřížových dveří použijte kuprit, na dveře do další úrovně klíč z inventáře a poté do těchto dveří vejděte.

V chodbě jděte nejprve do dveří vlevo a ze středové římsy seberte dokument Hallucination a 2 OLEJNIČKY. Vraťte se do chodby a nyní jděte do protějších dveří. V místnosti na konci seberte ze středové zídky 2 křesadla, z regálu vzadu 2 lektvary zdravého rozumu, z kouta vlevo za bednami Key z truhly a v pravém koutě je ještě SUD S OLEJEM (10% lucerny). Vyjděte zpět do hlavní chodby a pokračujte do dalších dveří vlevo. Klíčem si odemkněte přihrádku psacího stolu a seberte klíč od strojovny a ze země vlevo seberte dokument The Same Things. Vraťte se do chodby, klíčem si odemkněte dveře na konci a octnete se v podivném prostoru, kde levitují různé předměty. Přeskákejte k teleportu a vejděte do něj. Jedny dveře vpravo se dají otevřít. Skočte proti otevřeným dveřím a v malé místnosti klikněte na artefakt vlevo. Nyní si otevřte první dveře vlevo a opět jimi proskočte. Odstraňte obraz ze zdi a seberte z výklenku Key. Projděte na konec, klíčem si odemkněte dveře do další úrovně a poté do nich vejděte.

Vstupte do místnosti, kde je vše vzhůru nohama. Proskočte prvními dveřmi vlevo, ze země seberte dokument Madness!, z prvního regálu vpravo láhev a z dalšího 2 OLEJNIČKY. Vraťte se do hlavní místnosti a pokračujte do dalších dveří vpravo, za kterými najdete na zemi 2 lektvary zdravého rozumu vzadu v koutě obřadní dýku. Abyste jste mohli skočit zpět, přistavte si jedno ozubené kolo ke dveřím. Ještě zbývá prozkoumat dveře naproti, za kterými najdete 2 křesadla. Nyní jděte do poslední neprozkoumané místnosti, kde najdete dokument Portal. Dýku použijte na lidský trup nahoře na stole a na tekoucí krev sklenici z inventáře – získáte nádobu s krví. Jděte do hlavní místnosti k fontáně a krev použijte na vodu. Vstupte do teleportu, projděte na konec chodby, nadzdvihněte poklop a skočte dolů. Utíkejte před vodními monstry a dejte se do chodby vpravo. V místnosti za dveřmi najdete na jedné polici Key. Vraťte se do chodby, jděte na konec komplexu, kde vyjděte po schodech nahoru, odemkněte si klíčem dveře do další úrovně a poté do nich vejděte.

Ze země seberte dokument Monster, jděte do dveří vlevo a projděte do místnosti, kde seberte z psacího stolu dokument The Choice. Nyní se musíte rozhodnout: levé, nebo pravé dveře? Každé vás dovedou na jiný konec hry.

uložené pozice

videoukázka

screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář