Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Wake (Wake Trilogy, Part 1)

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Velice krátké, ale také velice povedené DLC o snech a o cestování portály. První část tzv. Wake trilogie. Dalšími díly trilogie jsou Insomnia, což je sequel hry Wake a také Through the Portal. Nečekejte typickou hru z universa Amnesie. Wake nestaví ani tak na hrůzostrašné atmosféře, jako spíš na cestování mezi jednotlivými světy. Je sice z hlediska Amnesie netradiční, ale rozhodně zajímavý.

STATISTIKY

Jelikož hra má úplně jiný charakter než většina her ze série Amnesia, tak pomocné předměty ve hře žádné nejsou. Vlastně jich ani není zapotřebí. Většinou se nebudete pohybovat v úplné tmě, takže nač by vám byly křesadla nebo olej. K posvícení můžete použít lucernu, kterou po sebrání budete mít až po okraj naplněnou, což vám pro celou hru bohatě stačí. Ve hře nejsou ani lektvary.

příběhový předmět – 10

dokument – 1

Voices

Začínáte v malé cele. Vyjděte ven a vstupte do dveří vpravo. Projděte na rozcestí cest, kde jsou další troje dveře. Ty vpravo jsou zamčené, vpředu jsou sice otevřené, ale ze země uchází horká pára, která vás zabije pokud do ní vstoupíte. Vstupte tudíž do dveří vlevo. Projděte místností a vstupte do dalších dveří vpravo. Prohledejte zásuvky psacího stolu a seberte lucernu a rovněž klíč od strojovny. Lucerna má oleje až po okraj, ale vzhledem k tomu, že se ve hře nebudete příliš pohybovat ve tmě, tak ji tentokrát ani nevyužijete. Nyní abyste se dostali do strojovny je třeba zastavit přívod páry ve strojovně. Vraťte se do předchozí místnosti a vlevo nahoře uvidíte na potrubí ventil. Přistavte si nějaké bedny pod ventil, vyskočte na bedny a zatočte ventilem doleva až na doraz. Vraťte se na rozcestí a pokračujte do dveří rovně, které si odemkněte klíčem. V malé strojovně jsou vzadu na zdi tři páky. Stiskněte je v pořadí druhá, první a třetí. Tím jste si vypnuli páru v hlavní chodbě. Vraťte se na rozcestí a dejte se do dveří vpravo. Projděte na konec chodby, vlevo přeskákejte přes trosky a pokračujte ke dveřím do další úrovně.

Crucible of Night

Jděte vpřed a vyjděte po schodech nahoru. Seberte dokument Crucible of Night. Vaším úkolem bude nyní pomocí čtyř portálů přenést se do svých noční můry, kde budete muset získat fragmenty snů.

1. fragment

Nejprve vstupte do černého portálu. Octnete se v dlouhé chodbě s mnoha dveřmi. Myslím, že správné dveře jsou ty třetí vlevo. Zatím však do nich ještě nechoďte. Pokračujte chodbou dál a vstupte do pátých dveří vpravo. Ze stolu seberte Enchanted Bottle. Vyjděte zpět do chodby a nyní vstupte do šestých dveří vpravo. Z psacího stolu si vezměte kladivo. Pokud v chodbě vstoupíte do kterýchkoliv jiných dveří, zabije vás monstrum. Je tu ještě jiná možnost – rychle za sebou přibouchnout dveře a doufat, že vás monstrum nechá na pokoji. Další možností je utíkat zpět k portálu a jít na otočku do hlavní haly. Takže nakonec vstupte do třetích dveří vlevo, seberte ze země Dream Fragment a automaticky se vrátíte do haly s portály.

2. fragment

Vstupte do prvního portálu vpravo. Vyjděte po schodech nahoru a všimněte si vpravo nižšího balkónu. Přeskočte na něj a poté na trosky sloupů. Teď už asi vidíte tu opičí dráhu, po které budete muset přeskákat. Doskákejte až na konec na balkón, kde seberte ze země Banishing Key. Přeskočte přes zábradlí na fragment sloupu a doskákejte na plošinu nad schodištěm. Sestupte po schodech dolů a pod schody vpravo jsou ve stěně dveře. Použijte na ně klíč a vstupte. Vzadu je na zdi páka, na kterou použijte kladivo. Vyjděte zpět do haly a vystoupejte po schodech nahoru. Vstupte do dveří a na konci chodby seberte Dream Fragment. Poté budete automaticky opět přeneseni do hlavní haly.

3. a 4. fragment

Nyní jděte do prvního portálu vlevo. Octnete se ve stokách. Neskákejte dolů do vody, protože je v ní vodní příšera. Jděte vlevo a přeskočte na malý fragment chodníku vlevo, kde z police stolku seberte Glowing Rock. Vstupte do portálu a vraťte se do haly. Vejděte do druhého portálu vlevo. Octnete se uprostřed lesů. Běžte k podstavci a použijte na něj Glowing Rock. Poté přidejte sklenici z inventáře a získáte Dream Fragment a rovněž Contained Lightning. Vraťt se zpět do stok a použijte láhev se světlem na vodu. Tím zabijete vodní příšeru. Vstupte do dveří vlevo, které jsou nyní už odemčené, a seberte Dream Fragment. Dojděte zpět k portálu a vstupte do něj. V hlavní síni se nyní zpřístupnil hlavní portál nad schody. Vstupte do něj.

Ending

Hra má vlastně dva konce, první je tzv. Chaos Ending a druhý je Cave Ending. Přiznám se, že se mi druhého konce nepodařilo dosáhnout a ani jsem nepřišel na to, co způsobí různé konce hry. Každopádně v Chaos Endingu se dostanete do neřešitelné situace, protože není jak hru zakončit. Takže opravdová noční můra. Zkuste si hru zahrát sami a uvidíte sami na jaký konec dojdete.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář