Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Wheezy Everlasting

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o experimentální projekt obsahující prvky z A Machine for Pigs. Rozhodně zajímavý a výrazně nadprůměrný mód, avšak rád bych zde upozornil, že má dost vysoko nastavenou jak herní tak adventurní obtížnost.

- - - - -

Ve vzduchu u postavy visí dokument Tutorial – Welcome. Jděte vlevo a z komody seberte dokument Tutorial – Puzzles a ze zásuvky Mechanical Key. Přejděte k psacímu stolu a posbírejte z něj Lighter, dokument Tutorial – Sanity, 5 Cigarettes a 2 Sanity Potions a z přihrádky Tranquilizer. Jděte ke kulečníkovému stolu a posbírejte z něj GASOLIN CAN, dokument Tutorial – Personal Light Sources. 3 OIL'S a 2 BATTERIES. Jděte dál ke skříni u stěny a seberte dokument Tutorial – Heal, First Aid Kit, 2 laudanum a 3 Red Wine. Na zábradlí visí dokument Tutorial – Candles a v centru místnosti je ještě na sloupu dokument Tutorial – Savegame. DÝNĚ dole slouží jako ukládací bod. Po kliknutí na dýni se vám nahoře na soše objeví Old Rusty Key. Klíčem si odemkněte dveře v rohu a na toaletě seberte Sphere, která vám bude nahrazovat lucernu. Zbylým klíčem si odemkněte velké dveře a vejděte do nich.

Jděte do dveří za vašimi zády. Na stole je DÝNĚ a na zemi pod stolem Tinderbox. Vraťte se do chodby a jděte do dveří vlevo. Na okně je Pig Mask (1/10). Vyjděte zpět do chodby a nahoře nad vaší hlavou je trámu další Pig Mask (2/10). Budete musit masku srazit hozením nějakého předmětu. Poté se dejte chodbou na druhou stranu. Na pohovce vlevo najdete Sanity Potion. V další chodbě najdete vpravo na zemi Tinderbox. Vejděte do dveří vlevo, z vrcholu skříně vlevo seberte Pig Mask (3/10) a v prosklené skříni vpravo najdete 2 Tinderboxes. Pokračujte do prvních dveří vpravo a u kamen seberte Pig Mask (4/10), dokument Gabriel a Red Wine. Vraťte se do chodby a nyní jděte do sousedních dveří vpravo. Vyjděte po schodech nahoru a zde uvidíte postavu, která drží Sphere. Najděte si nějaký kámen a vraťte se na schodiště, protože vysoko nad ní je na trámu další Pig Mask (5/10). Poté se vydejte opět dál nahoře na schodištěm. U fonografu najdete Red Wine, na trámu nad vámi je Pig Mask (6/10) a na konci chodby vpravo u dýně Tinderbox. V další chodbě najdete uvnitř povalené skříně Pig Mask (7/10), v polici regálu vlevo Tinderbox a uvnitř skříně na konci dokument What have i done? Vstupte do osvětlené místnosti vpravo a zde seberte z kouta vpravo Tranquilizer a ze zásuvek stolu Pig Mask (8/10) a BATTERIES. Nakonec zatáhněte za páku na stěně. Vraťte se do chodby a vlevo je schodiště vedoucí dolů. Dole je na sudu Tinderbox a vzadu leží dokument Desperate Thoughts. Vyjděte zpět do chodby na opačné stěně se odšoupl regál (stisknutím páky). V tajné místnosti najdete na sloupu vpravo Tinderbox, dole u pece leží GASOLIN CAN. Vyskákejte na pec a z okna vpravo seberte Pig Mask (9/10). Nakonec prozkoumejte prostor pod schodištěm a seberte poslední Pig Mask (10/10). Nyní se vydejte zpět, téměř na začátek úrovně. Po cestě jsem našel v klikaté chodbě OIL, ale nejsem si jistý, zda tam ležel předtím nebo zda nevypadl z nějakého rozbitného předmětu. Dole v chodbě jsou pootevřené dveře vpravo. Za nimi najdete vlevo v koutě laudanum a kromě toho jsou tu nějaké kusy uhlí. Jeden uchopte a odneste do strojovny (kde jste našli poslední dvě masky) a dejte do pece. Pro zbývající kusy se nemusíte vracet dolů. Jsou totiž v první postranní místnosti v první patře. Až budete mít naládováno, zatáhněte za páku. Vraťte se nahoru do chodby a vstupte do dveří do další úrovně vlevo.

Vlevo od vás je DÝNĚ. Dál vlevo jsou na polici BATTERIES. Pokračujte na druhou stranu místnosti a z truhly seberte Tinderbox a ze stoličky na konci místnosti Lighter. Dále najdete ještě za jedním ze zadním trámů laudanum a na římse u středového sloupu další Tinderbox. Dejte se do chodby vpravo a poté se dostanete do další chodby, kde leží na pohovce vpravo Tinderbox. Jděte do dveří na konci chodby a uvnitř skříně vlevo najdete Cigarette, na stole leží Tinderbox a na římse krbu vpravo laudanum. Na konci chodby najdete ještě na polici další Tinderbox. Vejděte do kovaných dveří a v jídelně seberte ze stolu 2 Cigarettes a z vnitřku krbu BATTERIES. Poté odtáhněte na stranu vitrínu s medvědem, odklopte obraz a ze skrýše seberte Iron Key a Sanity Potion. Jděte na konec místnosti a vlevo na vrcholu regálu je uvnitř vázy laudanum a vpravo na pianě leží Tinderbox. Vejděte do dveří vpravo a ze stolu seberte Red Wine a zpod stolu Tinderbox. Dále prohledejte železnou skříň kousek dál vpravo a seberte z ní OIL a další 2 Tinderboxes. O něco dál v místnosti najdete na policích regálu vlevo BATTERIES a ještě jeden Tinderbox. Klíčem si odemkněte pravé dveře a hned za dveřmi najdete v rohovém regálu First Aid Kit a 3 Tinderboxes. Dále seberte z regálu 2 Cigarettes a ze stolu další Cigarette. Nyní musíte žebřík dopravit na začátek úrovně. Zde je vyvýšená plošinu, pod kterou žebřík umístěte. Nahoře seberte GASOLIN CAN, Red Wine a Cigarette. Navíc mrtvola drží v ruce Rusty Key. Vydejte se zpět tam, kde jste našli žebřík. Dveře vlevo si odemkněte klíčem. Hned za dveřmi je v polici Tinderbox, o kousek dál vlevo najdete další Tinderbox a na stole na konci chodby BATTERIES. V místnosti, kde je monstrum, najdete na jednom stole laudanum, na jiném 2 Tinderboxes a vzadu u stěny Sanity Potion. Nezapomeňte sebrat z postele Broken Drill. Kromě toho najdete v přihrádce psacího stolu 2 OILS. Vraťte se do chodby a na opačném konci najdete na skleněné vitríně přilepený dokument Hippopotamus. Vejděte do dveří vlevo a vzadu na polici najdete OIL, vlevo na bedně Sanity Potion a vpravo v rohovém regálu Tinderbox. Nyní musíte dopravit jednu z dělových koulí na začátek úrovně. Je to docela obtížné, protože se tu potloukají monstra. Dejte kouli do děla a na hořák vzadu na děle použijte zapalovač z inventáře. Poté použijte na dveře do další úrovně vrták z inventáře a vstupte do dveří.

Vpravo na stole je DÝNĚ a Tinderbox. Na krbové římse je květináč, jehož rozbitím získáte OIL. Vzadu v místnosti najdete na polici Cigarette, uvnitř jedné z váz je laudanum a na vrcholu regálu další Tinderbox. Poté jděte k psacímu stolu a seberte z přihrádky Aqua Regia a ze zásuvky komody vlevo ještě jeden Tinderbox. Jděte do další místnosti, kde najdete v krbu vlevo Tinderbox, v regálu vpravo Cigarette a v zásuvce psacího stolu další Tinderbox. Vlevo od postele je skříň a v ní Tranquilizer a v zásuvce komody další Cigarette. Vpravo od postel najdete ve vaně First Aid Kit a na stole ještě jednu Cigarette. Poté ještě seberte z baldachýnu GASOLIN CAN a nakonec klikněte na postel. Použijte na sliz na posteli chemikálii z inventáře a poté seberte Crowbar. Vydejte se do předchozí místnosti a cestou seberte z rámu dveří dokument OoOoOoOoOoO. Dveře naproti vylomte páčidlem a z komody seberte Tinderbox, z vnitřku skříně Wax Cylinder a nakonec odstraňte obraz vlevo a z výklenku seberte 3 Red Wines. V předchozí místnosti je fonograf, do kterého vložte voskový válec z inventáře a zatočte klikou. Jděte opět do místnosti, ze které jste vyšli, otevřte levou skříň a vejděte do dveří do další úrovně.

Postavte na sebe tři bedny, doneste si ještě jednu, abyste měli na sobě čtyři a poté vyskočte na vrchol beden a z něj na vyvýšenou plošinu. Je tu dýně a na sudu leží BATTERIES. Nyní se vydejte směrem, kde vidíte ohradu. Na schodech leží 2 Sanity Potions. Poté musíte šikovně vyskákat po soše nahoru, kde ruka drží Engine Key. Zamiřte ke sloupu, kde najdete ve stole BATTERIES a laudanum. Jděte na opačnou stranu prostranství, kde je nahoře kamenná plošina s vyčnívající paletou. Vyskočte nahoru a poté přeskákejte po opičí dráze až nahoru, kde seberte další Engine Key. Nyní na vás začnou monstra zběsile útočit. Opět vyskočte na plošinu, kde je ukládací dýně (na začátku úrovně). Nyní se musíte velkým skokem přenést na plošinu nad vámi. Jde o to, že při výskoku jakoby ven se musíte natočit nazpět, abyste svůj skok nasměrovali směrem na vyvýšenou plošinu. Na most se nahoře se dostaňte podobně. Zde je třeba při kontaktu s mostem znovu stisknout klávesu pro skákání, což vás vymrští ještě výš. Projděte na konec mostu a vstupte do portálu. Z plošiny seberte dokument -III-__I-I-I.II- a poté umístěte do otvorů oba klíče. Nyní je třeba nanosit na hromadu všechny čtyři bedny. Dohromady však potřebujete 5 beden. Postavte si čtyři bedny na místo těsně pod plošinou, kde je nahoře pátá bedna. Pak není nic těžkého než si pro ní hmátnout, seskočit dolů, dát ji na vrchol hromady a poté už snadno budete moci vyskočit nahoru a vejít do portálu. Proběhněte na konec mostu, seberte dokument Good Job! a tím hru zakončíte.

uložené pozice

čeština

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář