Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Znamení osudu (Neznámi hrad)

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Neznámi hrad a Znamení osudu je vlastně jedno totéž. Znamení osudu je zřejmě vylepšená a přepracovaná verze Neznámiho hradu. Neznámi hrad byl totiž těžce zabugovaný, méně rozsáhlý a téměř nehratelný. Jinak se jedná o poměrně vydařené české DLC, které sice neohromí ničím zvláštním, ale stylově je základní hře asi nejbližší ze všech českých DLC. Adventruní náplň je velice jednoduchá a vesměs omezená na hledání klíčů nebo páčidel

STATISTIKY

Vzhledem k délce hry je veškerých vdeljších předmětů dostačující množství. O něco méně je sice olejniček, ale zase je poměrně dost křesadel. Obou druhů lektvarů je zcela postačující počet. Škoda, že dokumenty jsou pouze v první polovině hry a dál už žádné nejsou.

příběhový předmět – 17

dokument – 5

olejnička – 4

velká olejnička – 1

křesadlo – 26

laudanum – 6

lektvar zdravého rozumu – 5

Pokoje

Začínáte v ložnici. Slezte z postele a ze stolu seberte lucernu a dokument Deník Fucima N... (1). Jděte vlevo k psacímu stolu a z přihrádky seberte křesadlo a ze zásuvky další křesadlo. Pokračujte ke komodě na druhé straně místnosti a v jedné ze zásuvek je další křesadlo. Projděte dveřmi do chodby, ze země seberte dokument Deník Fucima N... (2) a vstupte do místnosti vlevo. Ze spodní zásuvky pravé komody seberte olejničku, z regálku vpravo od komody křesadlo a další křesadlo je na výstavním stolku vpravo. Z přihrádky psacího stolu si vezměte stříbrný klíč. Vyjděte do chodby a projděte na konec, kde si klíčem odemkněte dveře. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dalších dveří. Ze stolu seberte křesadlo, z regálu vpravo zlatý klíč a z dalšího regálu laudanum. Vraťte se po schodech dolů. Zlatý klíč je od dveří po pravé straně, které vedou do místnosti s mnoha stoly. Na nejzadnějším stole je na talíři položený klíč od archivu. Vraťte se do chodby, klíč použijte na masívní dveře po pravé straně chodby a vstupte.

Archivy

Ze stolu seberte dokument Deník Fucima N... (3). Vstupte do prvních dveří vlevo a v rohu chodby je komoda, ve které je lektvar zdravého rozumu a 2 křesadla. Projděte na konec chodby a vejděte do dveří vpravo. U krbu seberte olejničku a poté prohledejte přihrádku psacího stolu – najdete 2 křesadla. Projděte do další místnosti a vpravo za rohem je regál a v něm další křesadlo. Na druhé straně místnosti je psací stůl – v přihrádce je laudanum a v jedné zásuvce lektvar zdravého rozumu. Nyní vejděte vpravo do malé komory, kde seberte z regálu trochu špinavý klíč a ještě jedno křesadlo. Vraťte se do předchozí místnosti a jděte do dalších dveří vpravo. V polici jedné knihovny vpravo je zastrčené kladivo. Vstupte dveřmi do krátké chodby, kde seberte laudanum a křesadlo. Dalšími dveřmi se dostanete zpět do chodby, kterou jste už prošli. Opět jste v hlavní místnosti. Klíčem si odemkněte druhé dveře vlevo a projděte dál. V uličce mezi knihovnami, která je přímo před vámi, najdete v prvním regálu vpravo křesadlo a v druhém vlevo je mastný klíč. Vraťte se do hlavní místnosti a kladivo použijte na prkna naproti, kterými jsou zatlučené dveře. Poté si tyto dveře odemkněte klíčem z inventáře. V prostřední uličce mezi knihovnami je v posledním regálu vlevo křesadlo. V pravé uličce leží pod jedním regálem páčidlo. Vyjděte zpět do hlavní místnosti a páčidlem vylomte dveře vpravo. Pak už jen stačí vstoupit do dveří, které vedou do transeptu.

Transept

Ze země seberte dokument Deník Fucima N... (4) a poté jděte vlevo, kde vstupte dveřmi do vězeňské chodby. V druhé cele vlevo je železný býk a uvnitř něho páčidlo. V třetí cele vpravo je uvnitř kbelíku špatně viditelný zrezlý klíč. Vraťte se zpět do velké místnosti a jděte přesně naproti, kde vylomte dveře páčidlem a dostanete se do další vězeňské chodby. V poslední cele vpavo je v kbelíku křesadlo. Předposlední cela vpravo je zamčená. Odemkněte si ji klíčem a vstupte dovnitř. Odtáhněte na stranu postel a seberte klíč od chrámové lodi. Vyjděte zpět do velké místnosti, dejte se vpravo ke dveřím do chrámu, které si odemkněte získaným klíčm a vstupte.

Chrámová loď

Jděte po schůdkách na řečnický pult a seberte dokument Deník Fucima N... (5). Na druhé straně místnosti jsou zamčené dveře. Kousek vpravo od nich je dole na podlaze klíč zastrčený do spáry – částečně ohnutý klíč. Použijte ho na dveře vlevo, které vedou do kuru, a vstupte.

Kur

Před vámi je velká místnost, která je dost nepřehledná kvůli k nedostatku světla. Vlevo, vpravo a vpředu jsou dveře. Levé jsou zamčené, do pravých zatím nemá smysl chodit, takže jděte přímo za nosem a dojděte k nim. Vstupte do malé místnosti, kde je na podstavci kbelík. Z něj seberte rezavý klíč a vpravo vedle podstavce je ještě olejnička a křesadlo. Vyjděte zpět do sálu. Nyní se držte vlevo a dojdete k dalším dveřím. Vstupte do místnosti s dřevěnou pannou, jejíž dvířka se však před vámi zabouchnou. Použijte na dvířka klíč a seberte část rubínové koule. Vraťte se opět do sálu a nyní už se vydejte ke vchodovým dveřím, to znamená vlevo. Projděte jimi zpět do chrámu.

Chrámová loď

Všimněte si u dveří vlevo dvou koulí po stranách. U levé koule část chybí, tak tam doplňte úlomek z inventáře. Nyní jsou dveře přístupné a můžete do nich vstoupit.

Hlavní hala

Jste v rozsáhlé hale, ze které vedou celkem čtvery dveře. Dvoje jsou nad schodištěm nad vámi. Nejprve vstupte do dveří, které vedou na půdu.

Půda

Vyjděte po schodech nahoru a projděte dveřmi. Hned za dveřmi vpravo jsou v regálu 2 laudanum. Na středové zídce je křesadlo, vlevo v rohu v regálu stolku další křesadlo a na okně vpravo ještě jedno křesadlo. Vstupte do dveří rovně před vámi. Projděte na konec chodby a vejděte do dalších dveří. Prohledejte přihrádku a zásuvky psacího stolu a najdete zdobený klíč a také malý klíč. Vyjděte z místnosti a jedním z klíčů si odemkněte dveře hned vlevo. Vlevo z police si seberte lektvar zdravého rozumu. Projděte několika dveřmi a octnete se v první místnosti. Zbylým klíčem si odemkněte dveře vpravo a vejděte do nich. Vlevo si seberte lektvar zdravého rozumu a vpravo na polici je luxusní klíč. Vraťte se zpět do první místnosti a dejte se vpravo po schodech dolů do haly. V hale sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří vpravo, které vedou do skladu.

Sklad

V chodbě jsou dvoje dveře naproti sobě. Za levými dveřmi je malá místnosti, kde je olejnička; za pravými dveřmi je o něco větší místnost a vzadu mezi bednami leží páčidlo. Vraťte se do chodby a pokračujte dál. Vstupte do pravých dveří, které vedou do místnosti, kde je několik regálů vlevo. Z těchto regálů si seberte 2 křesadla. Vyjděte opět do chodby a projděte do rozlehlé podzemní místnosti. V pravém zadním rohu je psací stůl a v něm křesadlo. Dveře vpravo vylomte páčidlem a v malé místnosti seberte velkou olejničku. Vraťte se do velké místnosti a nyní jděte do dveří po levé straně místnosti. Z police stolku vlevo seberte laudanum. Prohledejte dále komodu a v jedné ze zásuvek objevíte lektvar zdravého rozumu. Nakonec prohledejte psací stůl a z přihrádky seberte křesadlo. V záuvce najdete další 2 křesadla. Vraťte se zpět do velké místnosti a dejte se vlevo a po schodech nahoru. Brzy dojdete do strojovny. Vzadu seberte ze země trubku. Nyní se můžete známou cestou vrátit do hlavní haly, kde vlevo vyjděte po schodech nahoru. Trubku použijte na zpřístupnění pokojů pro hosty a vstupte do dveří.

Pokoje pro hosty

V postranních pokojech toho mnoho není. Vstupte do třetích dveří vpravo a ze zásuvky komody si seberte zdobený klíč. Vraťte se do chodby a vstupte do posledních dveří vpravo. V malé místnosti prohledejte zásuvky psacího stolu a seberte křesadlo. Nyní se můžete vrátit zpět do haly.

Hlavní hala

Sestupte vlevo po schodech dolů a klíč, který jste získali v pokojích pro hosty, použijte na velkou bránu po levé straně, což je vlastně východ z tohoto pekelného místa. Tím hra končí.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář