Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent – Znovuzrození

Autor návodu-Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Jedná se o dost nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie s rozmanitě navrženými úrovněmi, děsivými lekačkami a v neposlední řadě celou řadou inovativních prvků (portál na vrcholu hradu, šplhání po trámech). Příběh a adventurní složka jsou sice slabší, ale i tak autor odvedl excelentní práci.

STATISTIKY

dokument – 5

olejnička – 8

sud s olejem – 2

křesadlo – 39

Laudánum – 6

Lektvar zdravého rozumu – 8

Vstupní hala

Po úvodním videu se ocitáte uvnitř hradu. Vejděte do rozlehlé vstupní haly, sejděte po schodech dolů a pokračujte do dveří vpravo. Sejděte po schodech dolů a ve sklepní místnosti seberte z vnitřku alamary vpravo páčidlo, pilku na kosti a křesadlo. Vlevo od skříně je regál a v něm dalších 9 křesadel. Vraťte se zpět do haly a nyní jděte po schodech až nahoru. Vstupte do dveří rovně před vámi a ze zadního psacího stolu seberte dokument Magický Experiment. Ze zásuvky seberte křesadlo a poté ze zásuvky sousedního stolu další 2 křesadla. Nakonec použijte páčidlo k vylomení přihrádky prvního psacího stolu a z vnitřku seberte klíč od studovny. Vyjděte zpět do haly a vpravo jsou za nábytkem dveře do studovny. Odemkněte si je klíčem z inventáře a vstupte.

Studovna

Vejděte hned do prvních dveří vpravo a z psacího stolu seberte dokument Kouzelník Alexander. Dále seberte ze zásuvky Laudánum a z přihrádky 2 křesadla. Vraťte se do chodby a hned naproti východu visí na stěně obraz. Odstraňte ho a zatáhnete za páku ve výklenku. Vstupte do dalších dveří vpravo a na přihrádku psacího stolu použijte páčidlo. Odházejte knihy a seberte rezavý klíč a dokument Petrův deník. Vyjděte zpět do chodby a nyní pokračujte ke dveří na konci chodby. Odemkněte si je klíčem z inventáře a cesta dál je volná. V místnosti vpravo je odsunutá knihovna a za ní šachta se žebříkem vedoucím dolů. Slezte po dvou žebřících a dole seberte lucernu. Dále odklopte víko truhly a seberte 2 Lektvary zdravého rozumu. Vraťte se po žebřících nahoru, jděte k nedalekému oknu a sledujte co se bude dít. Nakonec vás zezadu napadne monstrum, srazí vás a poté odvleče neznámo kam.

Vězení

Probouzíte se ve vězeňské cele. Přišli jste o příběhové předměty; naproti tomu lektvary a křesadla vám zůstaly. Dírou v mříži prolezte do sousední cely a poté vyjděte ven. Vpravo je regál a v jeho policích 2 křesadla. Dveře vedoucí z místnosti jsou zamčené, takže jak pryč? Na druhé straně místnosti je v jiné cele spousta dřevěných bedniček. Odneste 4 bedny do cely, kde jste prolézali skrz mříž. Když se podíváte nahoru, uvidíte chybějící stropní mříž. Je třeba postavit na sebe tyto 4 bedny tak, abyste mohli vyskákat nahoru. Stavte bedny tak, aby rohy přečnívaly a vy mohli po rozích vyskákat jako po schodišti. Pokud vám to nejde přineste si víc beden; v protější cele je jich víc než dost. Jestliže vám nejde postavit první bednu na zem tak, aby se nekývala, vyberte místo v rohu cely, do kterého jako do jediného nezasahuje vyražená mříž ležící na podlaze. Až vyskáčete nahoru uvidíte v horní části místnosti chodit monstrum. To pro vás není nebezpečné a bude vás ignorovat. Pokud vám poleze na nervy můžete ho z legrace odtlačit do díry, kterou jste vyskočili nahoru a monstrum spadne dolů. V místnosti seberte OLEJNIČKU poté jděte směrem ke schodišti. Sejděte po schodech dolů a pod schodištěm seberte lucernu, kterou vám předtím monstra ukradla, dále páčidlo a z vršku regálu Laudánum a Lektvar zdravého rozumu. Vraťte se po schodech nahoru dveřmi vlevo vyjděte do postranní chodby. Projděte nakonec, vstupte do dveří a vlevo dole seberte další OLEJNIČKU. Sejděte po točitém schodišti dolů a z beden seberte ještě jednu OLEJNIČKU. Pokračujte do dveří a v knihovně zatáhněte za jednu z knih. Na přihrádku psacího stolu použijte páčidlo z inventáře a seberte z vnitřku klíč od hlavní haly. Vraťte se nahoru do chodby a dveře vlevo na konci chodby, které byly předtím zamčené, jsou nyní odemčené. Skočte na padlý regál a opatrně vyjměte všechny předměty, které leží na zemi mezi policemi. Pod nimi je totiž klíč od zásobovací místnosti. Tady je trochu problém ho sebrat. Musíte jít v pokrčení z pravé strany k regálu a poté pomalu hledat vhodnou polohu, při které se vám objeví ikona ruky. Klíčem si odemkněte zámek nedaleké visací mříže a vejděte do skladu. Z regálu seberte OLEJNIČKU, Laudánum a 2 křesadla. Vlevo je SUD S OLEJEM (10% lucerny). Poté se už můžete vydat zpět ke schodišti, pod kterým jste našli lucernu. Dveře vedoucí do hlavní haly si odemkněte klíčem a vejděte do nich.

Hlavní hala

Před vámi vpředu je na kulatém stolku křesadlo. Padací dveře si můžete otevřít zatáhnutím za páku. Vyjděte po schodech nahoru a všimněte si dřevěných trámů, které se táhnou napříč místnosti. Skočte na trámy a přejděte po nich až k obrazu na stěně. Odstraňte ho a odhalíte tak vchod do tajné místnosti. Z psacího stolu vpravo seberte dokument Neznámý dopis, z přihrádky OLEJNIČKU, z regálu vlevo 2 Laudánum a u proskleného výstavního stolku klíč od pracovny. Rozbijte skleněný kryt hozením nějakého předmětu, abyste se ke klíči dostali. Tímto klíčem si můžete odemknout dveře místnosti a dostanete se do postranní chodby přiléhající k hlavní hale, takže nebudete muset znovu šplhat po trámech. Z haly vedou vlevo dveře do laboratoře, což je pro vás zcela nepřístupná úroveň. Naproti jsou dveře vedoucí na schodiště. Do této úrovně se můžete jít podívat, ale toto není nezbytné. Není tam nic k sebrání; můžete jen vyjít po schodech co nejvýš to jde, abyste zjistili, že ve schodišti je široká trhlina, přes kterou se nelze dostat. Dále z haly vedou dveře do strojovny, do skladu, kam půjdeme za chvíli, a vpravo dole je výtah, který budete muset nějak zprovoznit. Nejprve jděte na opačnou stranu, kde jsou dveře vedoucí do malé skladištní komory. Z beden vlevo seberte křesadlo a z regálu další 3 křesadla. Vpravo je ještě SUD S OLEJEM (10% lucerny). Když si k regálu přistavíte bednu a poté odházíte předměty z nejvrchnějšího regálu, budete moci sebrat ještě Laudánum a Lektvar zdravého rozumu. Vyjděte z místnosti a nyní jděte vpravo ke dveřím do skladu, do kterých vejděte.

Sklad

Jděte po schodišti dolů a na odpočívadle seberte z truhly OLEJNIČKU a 2 křesadla. Dole v místnosti prohledejte vrchní polici regálu vlevo a seberte další 2 křesadla. Jděte do dveří vpravo a vlevo je regál a na něm opět křesadlo; ještě jedno křesadlo je pak na regálu vpravo. Na druhé straně místnosti jsou v policích jiného regálu OLEJNIČKA a další 2 křesadla. Dejte se vlevo a v místnosti na konci seberte z římsy cívku cyklického průtoku. Vraťte se na rozcestí a jděte do chodby naproti. V místnosti na konci seberte cívku čtyřfázové amplitudy a z polic regálu vlevo 3 křesadla. Vraťte se zpět do vstupní místnosti skladu a jděte do dveří vpravo. Sestupte po schodech dolů a vstupte do dveří vpravo. Z římsy vlevo seberte křesadlo a poté obejděte regály a ze spodní přihrádky vlevo seberte Laudánum. Vraťte se do chodby a pokračujte do dalších dveří vlevo. Z komody seberte cívku trojitého průtoku a z jedné ze zásuvek křesadlo. Poté se můžete známou cestou vrátit až úplně nahoru a poté do dveří vedoucích nazpět do hlavní haly.

Hlavní hala

Běžte vpravo, vstupte do postranní chodby a pokračujte do dveří vedoucích do studovny.

Studovna

Nejprve zkuste z legrace zatočit klikou od fonografu a uvidíte co se stane. Dveřmi vlevo vejděte do velké knihovny. Vyjděte po schodech nahoru a na konci ochozu seberte ze stolku klíč od místnosti a také dokument Dodatek k výtahu. V tom okamžiku pohyblivý regál uzavře vchodové dveře a uprostřed místnosti se začne vytvářet teleport, ze kterého budou vylézat monstra. Máte jen omezený čas k tomu, abyste unikli ven. V knihovně jsou 3 zářící knihy, za které musíte zatáhnout. Těmi si odemknete druhé dveře vedoucí z místnosti, které jsou zatím zamčené. První kniha je na balkóně vedle vás vpravo, druhá je v regálu pod schodištěm a třetí je v jednom z regálů rovněž dole. Vyběhněte dveřmi ven na chodbu a z truhly seberte 2 Lektvary zdravého rozumu. Pokračujte do druhých dveří vlevo a v místnosti seberte z regálu OLEJNIČKU a další Lektvar zdravého rozumu. Jděte dál do dveří vlevo, které vedou do nevelké komory. Z polic seberte 2 křesadla a poté se můžete vrátit zpět na chodbu. Jděte opět vpravo a vejděte do prvních dveří vpravo, které vedou do dlouhé chodby. Projděte na konec a na dveře použijte klíč z inventáře. V místnosti seberte ze stolu klíč od strojovny a poté se můžete vrátit zpět do hlavní haly.

Hlavní hala

Sestupte po schodech dolů a pod schodištěm jsou dveře od strojovny. Použijte na ně klíč, který jste sebrali ve studovně, a vejděte.

Strojovna

Sejděte po schodech dolů do strojovny a nejprve běžte do místnosti vpravo. Do pultu zastrkejte všechny tři barevné cívky. Vraťte se do vstupní místnosti a pokračujte rovně do další místnosti. V pravém rohu je pec. Odklopte víko pece a jděte do přiléhající místnosti, což je sklad uhlí. Zvedněte 4 kusy uhlí a naládujte jimi pec. Vraťte se zpět do první místnosti a zatáhněte za páku na zdi. Tím jste si zprovoznili výtah v hlavní hale, kam se také můžete nyní vrátit.

Hlavní hala

Běžte k výtahu, otevřte dveře a zatáhněte za páku. Výtah se s vámi rozjede nahoru do věže.

Konec

Tím vaše cesta děsivým hradem končí. Běžte rovně a vejděte do dveří, které jsou pro vás cestou ven.

uložené pozice

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář