Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent: The Mansion 1408

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Rozhodně velice originálně pojatý a netradiční příběh ze světa Amnesie. Tentokrát vás nečeká ponurý hrad se zatuchlým podzemím nebo neskutečné podzemní svatyně, ale jen jediný dům. Hra o sobě pyšně prohlašuje, že si za svou předlohu vzala známý román Stephena Kinga, který jsem měl možnost vidět pouze ve filmové podobě. Inspirace tu určitě je, ale hra si jinak jde svou vlastní cestou. Budete uzavřeni v domě, jehož tajemný a neviditelný majitel s vámi hraje ďábelské hry. Vaším největším nepřítelem bude – váš vlastní strach. Hru si často ukládejte, protože vaší smrtí hra končí. Jen by mě zajímalo, jestli ti Rusové co tuto hru udělali vykradli DLC The Seed nebo naopak autoři The Seedu vykradli The Mansion 1408. V The Seed je totiž mapa, která je až na pár detailů zcela shodná s touto.

STATISTIKY

Vzhledem k hrátké hrací době a charakteru hry ve hře téměř nenajdete vedlejší předměty. Dokonce ani lucerna není k dispozici.

příběhový předmět – 6

dokument – 5

laudanum – 1

V úvodu hry se budete pohybovat jako ve snu. Vstupte do pravých dveří a pokračujte skrz další dveře až ke schodišti, po kterém sestupte dolů. Jděte do dalších dveří vlevo a poté ještě do jedněch vlevo. Vedou do malé komory a teprve teď začne to pravé dobrodružství.

Vstupte do dveří vlevo a projděte do další místnosti, kde vzadu z psacího stolu seberte dokument Unknown Author. Na stejném stole je laudanum. V první zásuvce najdete Key. Vraťte se na chodbu, vyjděte po schodech nahoru a použijte klíč na dveře vpravo. Projděte do zadní místnosti, kde seberte ze stolu dokument Unknown Author. Vraťte se na chodbu a zjistíte, že ve dveřích naproti je díra. Vstupte do těchto dveří. Prohledejte almaru a – jste zase u stolu v zadní místnosti. Ze byste měli halucinace? Seberte ze stolu dokument Unknown Author a jděte opět na chodbu. Ve dveřích naproti tentokrát není díra. Zkuste znovu prozkoumat almaru, ale tentokrát se nic nestane. Sestupte po schodech dolů a najednou se bouchnutím otevřou dveře vlevo. Vstupte do nich, ale pozor je tam monstrum. Počkejte až odejde a vstupte do malé místnosti, ze které se jde do komory, ve které jste končili intro. Najednou se za vámi zabouchnou dveře a začnou hořet. Nyní musíte jendat rychle, abyste neuhořeli. V komoře seberte dutou jehlu a použijte ji na dveře vlevo. Jehlu zlomíte a je jasné, že nebude stačit. Vraťte se do komory a vzadu za bednami najdete kladivo. Zkuste použíte kladivo na dveře, ale stále je to málo. Znovu zajděte do komory a v koutě úplně vzadu leží páčidlo. Použijte páčidlo na dveře a ty se konečně otevřou. Proběhněte známými místnostmi ke vchodovým dveřím, na kterých je připíchnutý dokument Unknown Author.

Opět se probíráte na posteli. Známou cestou jděte na chodbu, vstupte do dveří naproti a vlevo vstupte do jídelny. Kliknutím na židli se posadíte. Seberte pilku na kosti a použijte ji na tělo na stole.

Jste zpět  u vchodových dveří. Ze schodů seberte dokument Unknown Author. Běžte po schodech nahoru a poté vlevo a do jídelny. Za dveřmi vpravo je zamčený váš syn. Dveře odemyká mechanismus, který se aktivuje několika knihami. První dvě knihy jsou v v přízemí v pracovně, kde jste předtím našli klíč. Další dvě jsou v přízemí vlevo od schodů po levé straně. Jedna kniha v pracovně však nejde vytáhnout. V kumbálu, kde jste předtím sebrali nářadí, je opět kladivo. Ještě je třeba sebrat páčidlo a to je na stole v první místnosti vpravo nad schody. Použijte na zaseklou knihu páčidlo a poté na páčidlo kladivo. Vytáhněte nejprve obě knihy v pracovně a poté zbylé dvě knihy. Vpravo od knihovny je šatník, který se odemkl, ale nic zajímavého v něm není. Nyní jděte opět nahoru po schodech do jídelny, kde je zavřený váš syn. U místnosti vyrazí monstrum a začne vás nahánět. Rychle přeskočte přes stůl a kryjte se za ním. Monstrum nedokáže stůl rozbít a není dost inteligentní na to, aby vás obešlo. Rychle vezměte židli a hoďte ji po něm. Musí se rozplynout ve vzduchu. Pokud to nestačí hoďte po něm více předmětů. Tím jste se postavili svému vlastnímu strachu a tajemný vládce domu ho nemůže už používat proti vám. Octnete se dole u vchodových dveří a poté se spustí závěrečné titulky.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář