Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesia: The Dark Descent: The Untold

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

V tomto DLC ke hře Amnesia: The Dark Descent se vrátíte zpět na hrad Brennenburg a budete prožívat propletené osudy tří lidí. Jedná se o další průměrný příběh ze světa Amnesie.

STATISTIKY

předmět v inventáři – 8

dokument – 25

olejnička – 2

křesadlo – 19

Laudánum – 4

ček s 25 tolary – 1

Corridors

Začínáte v pracovně. Ze stolu seberte dokument Gabriel. Poté prohledejte přihrádku stolu a seberte křesadlo. Na nedalekém kulatém stolu je další křesadlo. Vyjděte z místnosti a jděte do ohybu chodby, kde vstupte do dveří naproti. V postranní chodbě je za dveřmi vlevo kdosi uvězněný. Seberte ze země pochodeň a vraťte se do první chodby. Dejte se vlevo a vstupte do dveří vlevo. Ze stolu seberte dokument Geometry Problems. Vraťte se do chodby a vejděte do následujících dveří vpravo, kde si promluvíte s Annabelle. Ze stolu seberte dokument July 23 a křesadlo a z komody vedle Main Halls Key. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte dál. Vlevo je výklenek s regálem a na jedné polici je opět křesadlo. Vlevo na konci chodby jsou dveře do další úrovně, které si odemkněte klíčem z inventáře a poté do těchto dveří vstupte.

Main Hall Entrance

Na schodech leží křesadlo, které seberte a následně vyjděte po schodech nahoru. Dostanete se do haly, ve které se vzápětí objeví sliz. Až se trochu vzpamatujete seberte ze země dokument Something not natural. Dole v hale je v levém rohu truhla a v ní 3 křesadla. Poté se vraťte nahoru na ochoz a vstupte na levé straně do dveří do další úrovně.

Mansion

Vpravo v rohu chodby je další truhla a v ní 2 křesadla. V chodbě pod okny leží na zemi dokument The Mansion. Na konci chodby jsou po stranách dvoje dveře. Vstupte do levých dveří a z police vlevo seberte křesadlo. Nedaleko leží na zemi truhla a v ní je další křesadlo. Dalšími dveřmi vyjděte do velké haly, ze které vedou další dvoje dveře do dalších úrovní. Jděte nejprve do těch levých, které vedou do knihovny.

Library

V chodbě vejděte do dveří vlevo a z psacího stolu seberte dokument Important Task. Poté prohledejte zásuvky stolu a seberte dokument Something is Different. Vraťte se do chodby a vstupte do dalších dveří vlevo. V knihovnách jsou tři zářivé knihy, za které zatáhněte. Tím si odemknete dveře vlevo, do kterých následně vejděte. V další části knihovny nic zajímavého není, tak ji jen projděte a vstupte do dveří na druhé straně. V chodbě vejděte hned do protějších dveří a seberte ze stolu páčidlo. Nyní se vraťte do první knihovny a pomocí páčidla vylomte dveře naproti. Prolezte vlevo dírou ve zdi a poté vylezte po žebříku nahoru. Ze země seberte dokument (bez označení) a poté odklopte víko truhly a seberte lucernu, Laudánum a 2 křesadla. Nakonec prozkoumejte regál vpravo a z jedné z polic seberte Workers Quarter Key. Sestupte po žebříku dolů, dejte se vlevo a projděte zpět do knihovny. Dveřmi naproti vyjděte do chodby a pokračujte vpravo směrem na začátek, kde vstupte do dveří do předchozí úrovně.

Mansion

Jděte k protějším dveřím do další úrovně, které si odemkněte klíčem, který jste našli v knihovně, a následně do dveří vejděte.

Workers Quarter

Z jídelny vede řada oken a některá jsou rozbitá. Vyskočte na venkovní římsy a přeskákejte co nejvíc vlevo. Doneste si nějakou židli z jídelny a s její pomocí rozbijte popraskané okno. V chodbě zalomcujte dveřmi vlevo a bude následovat krátký rozhovor. Projděte dveřmi na konci chodby a vyjděte po schodech nahoru. Dostanete se k mostu, který vede ven z hradu. Na začátku mostu leží na zemi dokument (bez označení). Projděte na konec mostu, kde vede dolů žebřík, po kterém automaticky sešplháte dolů a přesunete se tak do další úrovně.

Outside

Octli jste se v lese před hradem. Vpravo je hospoda, do které vejděte.

Local Pub

Dveřmi projděte do místnosti s barem. Na baru leží dokument Gabriel. Vejděte do dveří za barem a po schodech sestupte do sklepení hostince. Ve regálu vlevo je za lahvemi OLEJNIČKA. Další dveře vedou na další schodiště, po kterém sejděte ještě hlouběji do podzemí. Jděte do dveří vlevo a v chodbě vstupte do druhých dveří vlevo. Ze stolu seberte dokument (bez označení). Na stole vpravo je přístroj na extrahování a v přihrádce přístroje Desk Key. Ten je od přihrádky psacího stolu, kterou si tímto klíčem odemkněte. Z přihrádky seberte páčidlo a 2 dokumenty (bez označení). Nyní se vraťte do chodby a pomocí páčidla vylomte dveře v pravé stěně chodby. Projděte do jeskyně, kde je vpravo obětní místnost. Ze stolu vpravo seberte dokument Autopsy Report a nedaleko stolu leží na zemi dokument A Letter to Doctor August. Poté seberte ze země vedle pultu dokument Goodbye August a nakonec z pultu Persian Dagger. Nyní se vraťte známou cestou na začátek a vyjděte z hospody ven.

Outside

Dejte se vpravo, kde je vchod do hradu, ale je zamčený. Vlevo je most přes řeku, po kterém přejděte. Na jednom místě je však v mostě díra, kterou je třeba přeskočit. Sejděte po schodech dolů na lávku u řeky, kde je vchod do stok.

Sewer

Z nedalekého schodiště seberte dokument Gabriel a poté sejděte po schodech dolů do zatopené chodby. Vpravo jsou krátké schody, ale tam zatím nemá smysl chodit. Pokračujte tudíž rovně a dostanete se na rozcestí. Dejte se vpravo a vstupte do dveří po pravé straně. Octnete se ve strojovně, kde na chvíli ztratíte vědomí. Až se proberete prozkoumejte strojovnu. Na stole vlevo leží dokument The New Machinery a Laudánum. Vpravo je několik pák, kterými se aktivuje mechanismus jedněch dveří. Pohybujte pákami následovně: první nahoru, druhá dolů, třetí nahoru, čtvrtá až šestá dolů, sedmá nahoru a osmá dolů. Nyní se vydejte zpět chodbami až k místu, kde je vlevo krátké široké schodiště. Přejděte na druhou stranu a vstupte do dveří vlevo. Následující dveře jsou ty, které jste si předtím odblokovali pomocí pák. V podzemní místnosti leží na jedné ze zídek křesadlo. Úzkým průchodem vpravo se dostanete do další chodby. Vstupte do dveří vpravo, za kterými začíná další chodba. V ohybu chodby je na římse vpravo další křesadlo. Pokračujte na konec chodby a vstupte do dveří vlevo. V truhle najdete Laudánum a 2 křesadla. Vraťte se do chodby, projděte na začátek a vyjděte do první chodby. Dejte se vpravo, vyjděte po točitém schodišti a vstupte do dveří do další úrovně.

Forest

Postupujte jedinou možnou cestou vpřed. Začnou vás pronásledovat monstra, ale těch si nevšímejte. Doběhněte na konec a přenesete se do další úrovně.

Mountains

Octli jste se na pasece, na které stojí domek. Jděte k domku a vstupte do jeho dveří.

Country House

Na rozcestí se dejte vlevo a dostanete do bizarního světa, kde visí chodníky a schodiště nad propastí a je tu spousta dveří. Do některých lze vstoupit, ale pokud tak učiníte, zemřete. Dojděte k prvním dvěma dveřím. U prvních dveří seberte dokument Note 1 a u druhých dokument Note 2. Sejděte po schodech dolů a u dalších dveří seberte dokument Note 3. Jděte dál vpravo, kde jsou další dveře a u nich opět dokument Note 4. Pokračujte dál, sejděte po dalších schodech a poté přeskočte vpravo na další chodník. U dveří vpravo leží dokument Note 5. Vyjděte po schodech vpravo nahoru a u posledních dveří leží dokument Note 6. Do těchto dveří následně vejděte.

Room

Z psacího stolu seberte Dungeon Key a ze stoličky pod stolem křesadlo. Poté prohledejte přihrádku stolu a seberte OLEJNIČKU, Laudánum a váček s 25 tolary. Poté jděte do zadní místnosti a bude následovat další rozhovor. Následně opusťte úroveň vstupními dveřmi.

Mountains

Jste opět na pasece. Jděte na horní část paseky, kde přeskočte přes padlý kmen a dostanete se na prostranství s velkou budovou. Použijte na dveře klíč z inventáře a poté do těchto dveří vejděte.

Dungeon

Vejděte do dveří vpravo a poté do dveří do další úrovně.

August's Private Quarter

Dostanete na výběr, který ze tří předmětů si vezmete. Každý předmět představuje jeden ze tří možných zakončení hry, takže záleží jen na vás.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář