Jdi na obsah Jdi na menu
 

Amnesie: The Dark Descent – The Cosmic Mystery Serial

Autor návodu: Michal Paclt (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

V mnoha ohledech výrazně nadprůměrné dobrodružství ze světa Amnesie. Je tu vynikající temná a depresivní atmosféra a skvělá zvuková složka, což hru staví vysoko nad průměr. Bohužel je tu i zabugovanost a závěrečné otravné vracení se přes již prošlé úrovně, což hru naopak sráží. Jen tak na okraj – ve hře špatně funguje mód oživení (možná to byl záměr autora), takže si hru často ukládejte (autosavy rovněž nefungují).

- - - - -

Mineshaft Entrance

Na začátku seberte kliknutím dokument The Stone Orb, Entry 1 a poté znovu klikněte. Do deníku se vám sám přidal dokument Twin Brothers' Mine a ze stolu seberte dokument Notice to all Miners. Otevřte truhlu na stole seberte 3 křesadla. Odházejte předměty, které překážejí v cestě a v další místnosti seberte ze stolu další 2 křesadla a z vedlejší police ještě 2 křesadla. Pokračujte dveřmi do další místnosti, kde najdete na bedně opět 2 křesadla. Projděte dveřmi a ze stolu seberte křesadlo a z truhly další 2 křesadla. Seskočte vlevo dolů a seberte opět 2 křesadla. Stiskněte tlačítko na kovové desce a vylezte opět nahoru (hledejte ikonu žebříku). Do deníku vám přibyl dokument Let there be light. Pokračujte do předchozí místnosti, kde se vlevo zvedly padací dveře. Vstupte do dveří do další úrovně.

Mines

Jděte rovně a ze stolu seberte dokument Report on Current Mineshaft Status. Držte se vlevo, jděte do dveří vlevo, poté do dalších vlevo a pak ještě do jedněch. Dostali jste se do skladiště, kde seberte vzadu Small Metal Key, dokument Poorly Placed Key a OLEJNIČKU. Jděte o dvoje dveře zpět a vlevo vzadu jsou dveře vedoucí na schodiště. Sestupte dolů a odtahejte těžké bedny. O kousek dál je rozcestí, kde se vám přidá do deníku dokument The Main Tunnels. Držte se vpravo, najděte dveře do další úrovně a vejděte do nich.

Equipment Storage

Sejděte dolů a vstupte do dveří. Do deníku se vám přidal dokument Where there is Darkness, Let there be Light. V místnosti vpravo je pochodeň, kterou si vezměte s sebou, abyste si posvítili a kterou navíc budete za chvíli nutně potřebovat. Jděte do sousedních dveří, které vedou do krátké chodby. Jděte vpravo a poté do dveří vlevo. Nad vámi se otevře mřížový poklop. Hoďte si nahoru pochodeň a poté tam vylezte. Dojděte až na konec nízkých chodeb a poté pochodeň hoďte do tmavé šachty pod vámi. Seskočte dolů a nyní vás čeká dlouhá cesta stokou. Na konci vyskočte po bednách, poté hoďte pochodeň vlevo nahoru do vstupu chodby a následně vylezte nahoru jako po žebříku. Projděte na konec a skočte dolů do díry. Do deníku vám přibyl dokument Expendable Capital. V polici nedalekého stolku jsou 3 křesadla. Jděte do jediných odemčeným mřížových dveří a dostanete se do místnosti, kde najdete v truhle další 2 křesadla. Jděte do levého zadního kouta a zpod stolu seberte 2 OLEJNIČKY, ze spodní zásuvky 2 laudanum a z regálu vlevo ještě 3 křesadla. Nakonec vlezte do klece a zpod polštáře seberte zrezivělý klíč. Vraťte se do chodby a nyní můžete klíčem odemknout tři ze čtyř postranních dveří. Důležité jsou však pro vás ty druhé vlevo, za kterými najdete na polici kladivo. Jděte zpět do temné místnosti, kde jste seskakovali. Sem se zatím probourá monstrum. Ukryjte se a počkejte si až v chodbě rozbije první dveře vlevo, do kterých se jinak nelze dostat. V této místnosti lze sebrat z truhly Small Metal Key a dokument Random Note by Child. Jděte zpět do temné místnosti a dveře vpravo na konci (visací zámek) odemkněte klíčem z inventáře. Do deníku se vám přidá dokument A Close Encounter. Prohledejte zásuvky nedalekého psacího stolu a seberte dokument Kidnapping a laudanum. Odtáhněte největší bednu a projděte dveřmi. Držte se vlevo a brzy přijdete ke dveřím. Do deníku se vám přidal dokument A Beast Amongst Men. Za dveřmi si klíčem odemkněte mřížové dveře vlevo a vpravo na stole je malá truhla a v ní 2 laudanum. Vyjděte z místnosti a dejte se vlevo a po schodech nahoru zpět do předchozí úrovně.

Mines

Držte se vpravo a brzy přijdete k mřížovým dveřím zamčeným na visací zámek. Použijte na ně kladivo, projděte ke dveřím do další úrovně a vstupte do nich.

Deep Mines

Jděte rovně a za dveřmi seberte lucernu. Sestupte po dlouhém schodišti a jděte do dveří rovně, pak vpravo, pak ještě do dalších a jste v důlní šachtě. Do deníku vám přibyl dokument A Dark Presence. Podle tohoto dokumentu šachty obývá temná entita. Je třeba se celou dobu pohybovat v přikrčení, jinak po určité době zemřete. Držte se vpravo a dostanete se do místnosti, kde leží dřevěná klika. Pokračujte dál a dostanete se ke dveřím do další úrovně. Použijte na prkna kladivo a vejděte do dveří.

Deeper Mines

Běžte do následující místnosti a do deníku se vám přidá dokument The Guarding Machine. Pokračujte dál a pak vlevo. Seberte z podstavce Unusual Stone. Jděte do předchozí místnosti a dejte ho na velký podstavec uprostřed. Pochodně okolo zapalte křesadly. Vlevo vzadu jsou 2 ventily, kterými je třeba otočit. Jeden upadne, tak použijte kliku z inventáře. Nedaleko se otevřela padací mříž. Projděte dlouhou klikatou chodbou a vstupte do dveří do další úrovně.

Underground Temple

Do deníku se vám přidal dokument The Temple. Vyjděte po schodech nahoru, jděte vlevo a vstupte do dveří vlevo. V ložnicích se vám přidá do deníku dokument Stalked by no Stalker a v jedné z truhel je laudanum. Pokračujte do další místnosti a zde leží na stole dokument List of Things. Navíc vpravo na rýsovacím prkně je položený Metal Key. Nyní se vydejte zpět na začátek chodeb (na rozcestí) a odemkněte si klíčem nedaleké dveře. Do deníku se vám přidal dokument The Shard. Ze stolu seberte Stone Shard. Vydejte se zpět k východu a přenesete se do místnosti plné mrtvol. V koutě seberte dokument HELP. Za nějakou dobu se levé dveře odemknout a vy se budete moci konečně vrátit do předchozí úrovně.

Deeper Mines

Do deníku se vám přidal dokument Bodies... Bodies... Bodies. Známou cestou se dostaňte na začátek úrovně a jděte do té předchozí.

Deep Mines

Držte se vpravo a brzy dorazíte na začátek úrovně. Tentokrát už můžete normálně běžet.

Mines

Držte se vpravo, nad schody jděte rovně a v chodbě po pravé straně jsou dveře do první úrovně.

Mineshaft Entrance

Do deníku se vám přidal dokument Escaped. Známou cestou se dostaňte na začátek a vejděte do dveří, čímž hru zakončíte.

savegame

čeština

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář