Jdi na obsah Jdi na menu
 

Bioshock 2: Protector Trials

Autor návodu-Michal Paclt  (mitch.mp@seznam.cz)

ÚVODEM

Vaším hlavním a v podstatě jediným úkolem v každé úrovni je chránit malou sestřičku před útočícími nepřáteli zatímco sestřička těží Adama z mrtvoly. Vždy za dokončení prvního trialu každé kapitoly dostanete 1 hvězdu, za druhý trial 2 a za třetí 3. Pokud trial nedokončíte a zabijí vás nedostanete nic. Za bonusový trial nedostanete žádnou hvězdu. V bonusových trialech budete mít k dispozici všechny zbraně a všechny plazmidy. Během hry budete za zabité nepřátele získávat peníze, které si vždy doběhněte utratit k nedalekým automatům za lékárničky a další užitečné předměty.

The Adonis Baths

Trial 1

Nejprve zvedněte malou sestřičku. Pokračujte k tělu a zahajte těžbu. Dávejte si pozor na nepřátele, kteří budou přibíhat ze všech stran. Po šikmém sloupu budou ze strany sbíhat do bazénu. Máte k dispozici 3 zbraně a 3 plasmidy, tak jich využívejte jak to jde. Pokud nepřátelé skočí do bazénu v jeho spodním okraji, zde můžete jediným úderem plasmidu Electro Bolt nepřítele zlikvidovat, protože ve spodní části bazénu je voda. Nejefektivnější způsob likvidace je zelektrizovat nepřítele Electro Boltem a poté ho střelit do hlavy. Trial zakončíte tím, že po skončení těžby malou sestřičku zvednete.

Trial 2

Tady už je to o něco obtížnější, protože máte k dispozici jen vrták a nýtovačku. Použijte trap rivets, tedy nýty, které lze nastražit jako pasti a dejte je kolem mrtvoly s malou sestřičkou. Po začátku útoku nepřátel stačí jen používat plasmid Decoy 2, abyste vytvářeli návnadu, na kterou budou nepřátelé útočit.

Trial 3

Zde máte k dispozici plasmid Hypnotized. Stačí ho jen vrhat po přibíhajících nepřátelích a ti se budou pobíjet sami mezi sebou. Občas si dojděte k automatu doplnit Evu a snadno úroveň takto dokončíte. Stůjte u sestřičky, a pokud by se nějaký nepřítel příliš přiblížil a sestřičku ohrožoval, odstřelte ho brokovnicí. Máte k dispozici i výbušné broky, které mají na nepřátele devastující účinek.

Atlantic Expres Trained Upkeep

Trial 1

Nejprve si pomocí hackovacího zařízení rozmístěte kolem mrtvoly střelecké věžičky. Hackněte v přízemí Vending Machine a vzadu v koutě zdravotní automat. Asi víte, že pokud hacknutý zdravotní automat použije zraněný nepřítel, tak ho to zabije. Vyjděte do prvního patra, kde hackněte další zdravotní automat a také automatický kulomet. Ten vám bude v boji pomáhat. Po zahájení těžby používejte proti nepřátelům nejlépe kulomet. Pokud jste si správně rozmístili střelecké věžičky, tak tento trial snadno zvládnete.

Trial 2

Nejprve opět hackněte všechny automaty a poté připravte pasti okolo mrtvoly pomocí plazmidů Cyclone Trap a Electro Bolt. Udělejte pomocí Cyclon Trap na zemi past a poté ji nabijte Electro Boltem, abyste tak vytvořili devastující past. Bezprostředně okolo mrtvoly dejte nástražné nýty a teprve za ně plazmidové pasti. Do nějakého úzkého prostiru dejte nástražné šípy a na zbylá místa po mapě dejte miny z granátometu. Po zahájení boje nechte působit pasti a používejte opět plasmid Decoy, abyste vytvářeli iluzi vlastní osoby a nepřátelé na ni budou útočit přičemž se budou chytat do vámi nastražených pastí.

Trial 3

Poměrně jednoduchý trial, i když ze zbraní můžete používat jen vrták. Jelikož máte k dispozici tonikum Drill Vampire, budete nepřátele vrtákem daleko víc poškozovat. Útočte na ně vrtákem a rychle si běhejte doplňovat palivo k nedalekému automatu. Pokud by vám došlo palivo do vrtáku, útočte útokem na blízko.

Pauper´s Drop Market

Trial 1

Velkou vaší výhodou v tomto trialu budou tonika Head Hunter a Pramen mládí. Díky tomu budou pro nepřátele zničující zásahy do hlavy a navíc pokud budete stát ve vodě, bude se vám doplňovat zdraví. Používejte opět Decoy, tedy návnadu, abyste odvedli pozornost nepřátel od malé sestřičky a zbylé odstřelujte nejlépe nýtovačkou.

Trial 2

Zde používejte kombinaci plazmidu Winter Blast a kulometu. Tedy vždy nepřítele zmražte a poté rozstřelte kulometem na ledové kousky. Toto používejte hlavně na elitní splicery, kteří mají nejvyšší HP.

Trial 3

Nejprve si z obou stran nad schody umístěte střelecké věžičky a poté se připaravte k útoku. Sesílejte na nepřátele roje hmyzu, čímž je zatsavíte a oslabíte. Poté je dorážejte vrtákem. Rychle si běhejte doplňovat lékárničky a palivo do vrtáku k nedalekému automatu.

Simon Wales´ Church

Trial 1

Pomocí min si vytvořte v okolí pasti a během boje opět používejte návnadu. Napřátele, kteří se příliš přiblíží k malé sestřičce, zabijte vrtákem. Až se objeví elitní spliceři, používejte proti nim nejlépe granátomet a to včetně tepelně naváděných raket.

Trial 2

Nejprve nastražte věžičky a poté ještě šípy s drátem. Tady nemusíte ani nijak bojovat. Stačí po nepřátelích házet plasmidové kuličky a oni se pobijí mezi sebou.

Trial 3

Opět si připravte nějaké ty pasti pomocí plasmidu Cyclon Trap. Jinak zde žádnou zvláštní taktiku držet nemusíte. Prostě střílejte na všechno co se hne a choďte si doplňovat zásoby do nedalekého automatu.

Folly of Dionysus

Trial 1

Nejprve nastražte pasti pomocí žlutých min (sekundární munice granátometu) a poté se postavte doprostřed s kulometem. Využívejte vody k tomu, abyste zelektrizovali a vážně zranili nepřátele, kteří jsou v daný okamžik v kontaktu s vodou. Hlavně hackněte nedaleký zdravotní automat, který může zabít více oslabených nepřátel, pokud se k němu přijdou vyléčit.

Trial 2

Nastražte nýtovačkou nástražné nýty a poté ještě pomocí harpuny nastražte šípy s drátem. Následně můžete při boji buď používat Decoy – návnadu, nebo hypnotizovat nepřátele pomocí plasmidové kuličky. Rychle si vždy běžte doplnit zásoby do automatu. V tomto případě stačí doplňovat jen lékárničky a Evu.

Trial 3

Tady už docela přituhuje. Nebudete totiž mít k dispozici klasické zbraně a nebudete získávat žádné peníze. Nemůžete si tudíž dokupovat zásoby. Pokud byste měli nedostatek lékárniček, tak v krajní nouzi zničte zdravotní automat, protože z něj vám jedna lékárnička vypadne. Budete mít k dispozici hned několik plasmidů a tonik. Při boji postupujte tak, že vytvoříte pomocí Decoy návnadu a poté si přepněte na Incinerate a spalujte okolní nepřátele. A opět vytvořte návnadu a opět spalujte nepřátele. Sami nejlépe stůjte ve vodě, protože se vám tak bude samo obnovovat zdraví.

Persephone Cellblock F

Trial 1

Nastražte v okolí mrtvoly miny a poté při boji používejte hlavně plasmid Incinerate a spalujte tak nepřátele ohněm. Pokud by vás otravovalo více nepřátel najednou nebo by se objevil elitní splicer nebo Alfa subjekt, použijte granátomet.

Trial 2

V tomto trialu používejte kombinaci plasmid Winter Balst a vrták. Prostě nepřítele zmrazte a poté rozbijte vrtákem. Pokud vám dojde palivo do vrtáku, používejte útok na blízko. Nezapomínejte, že máte ještě brokovici, ale tu si schovejte na silnější nepřátele.

Trial 3

Zde opět používejte starou dobrou návnadu (Decoy) a trial snadno dokončíte.

Achievmenty:

Litmus Test – získejte 6 hvězd.

Acid Test – získejte 18 hvězd.

Trial By Fire – získejte všech 36 hvězd. To znamená dokončit všechny trialy mimo bonusových aniž byste zemřeli.

Enemy of the Family – získejte hodnocení A ve všech trialech.

Get a Bigger Bucket – získejte 50% dostupného Adama ve všech trialech.

Perfect Protector – získejte 100% Adama v jednom trialu.

Guardian Angel – dokončete všechyn bonusové trialy. Ty se vám odemknou až po dokončení všech ostatních trialů a po získání všech 36 hvězd.

Uložené pozice

Čeština

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

Screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář