Jdi na obsah Jdi na menu
 

TOPlist

The Polar Express
15.1.2012 Autor návodu-Standa Madukas
The Polar Express je akční adventura od společnosti THQ, která je postavena na stejnojmenném filmu od Roberta Zemeckise, v němž hraje populární herec Tom Hanks. Celé dobrodružství začíná ve chvíli, kdy vás tajemný průvodčí vezme do vlaku na neobvyklou cestu rozloženou do 6 kapitol, během nichž potkáte řadu pohádkových postav včetně Santa Clause, Dívku co ví všechno, Elfů a dalších. The Polar Express nabízí řadu miniher a jednoduchých hádanek.
Ovládání pro PC
Směrové klávesy pro pohyb jsou na šipkách
Skok-mezerník
Levý Shift-sebrat a hodit
Levý Alt-uchopit
Levý Ctrl-skrčit
Kapitola 1: The Polar Express
Scrooges Plan
Jako první úkol musíte projít přes kupé ve kterém jsou krabice, ze kterých vyskakují klauni na péru.Sesbírejte mince,vyhněte se krabicím a projděte na konec vagonu.V dalším vagonu musíte najít jízdenku,která je ukrytá v některé z beden.Bedny jsou natahovací na kliku.Takže jděte k bedně ,stoupněte si k ní a držte levý Shift,tím bednu otevřete.Většinou z ní vyskočí klaun na péru.V jedné z beden nakonec najdete jízdenku.Pomocí mezerníku přeskakujte k jednotlivým bednám v kupé.Poté projděte do dalšího vagonu,kde jsou míče a dva velké koše s loutkami.Tyto loutky musíte trefit míči tak,aby se koše víkem zavřeli.Takže utíkejte k míči,ten se vám automaticky přilepí na nohu,utíkejte směrem ke koši a až se vám objeví zelená čára přesné trefy do koše,tak stiskněte levý Shift,tím míč vystřelíte do koše.Jakmile se oba koše víkem zavřou ,tak si vyskočte pomocí mezerníku na klíč mezi oběma koši a projděte do dalšího vagonu.Jste v jídelním voze,před vámi jsou dva stoly s jídlem nalevo a napravo, a za nimi v řadě jídelní stoly, za kterými jsou loutky,které na vás házejí jídlo.Vy jim oplácejte stejně,takže jděte ke stolu s jídlem,pomocí levého Shiftu uchopte jídlo a opět klikem na levý Shift jídlo hoďte po loutkách.Musíte se však i opatrně vyhýbat jídlu ,které na vás házejí loutky.Až všechny loutky zlikvidujete,tak projděte do dalšího vagonu.
The Lonely Boy
Zde na vás čeká v koších Scrooge,odporný dědek s velkým nosem.Hází po vás basketbalové míče.Úkolem je basketbalovým míčem dědka trefit v koši.Opět tedy jděte k míči ,utíkejte s ním ke koši a až se objeví zelená čára přesné trefy, tak klikněte na levý Shift,tím dědka zasáhnete.Až takhle zaklapnete obě víka košů ,tak proběhněte do dalšího vagonu.
The Lost Tickets
Zde sehrajete tenisový zápas,tác který držíte vám slouží jako tenisová raketa.Směrové klávesy levá,pravá používáte na pohyb do stran.Směrovou klávesou vpřed vystřelíte tenisový míček na polovinu soupeře.Musíte takhle vyhrát 6 gamů .Na druhé straně proti vám stojí Jack v krabici.Až ho porazíte,tak si Jack zaleze do krabice,vy přeskočte pomocí mezerníku síť a projděte do dalšího vagonu.Zde je vaším úkolem nepozorovaně projít kolem kuchaře na druhou stranu kuchyně ,kde je další jízdenka.Až kuchař ochutná z hrnce ,tak si stoupněte kousek doleva před stůl do uličky a když půjde kuchař směrem k vám do obrazovky, tak vy utíkejte kupředu až k jízdence.Nyní vás čeká cesta zpět,klikněte na klávesu num 0,tím si otočíte pohled z pohledu třetí osoby za vaší postavou.Počkejte až přijde kuchař směrem k vám a ochutná z hrnce.Pak si počkejte až odejde na druhý konec kuchyně a opět ochutná z hrnce,rychle se přemístěte k prostřednímu stolu a až kuchař projde až dozadu ke dveřím,tak si stoupněte za hrnec.Kuchař se vrací zpět druhou stranou,takže se přesuňte doleva,kousek za hrnec a až projde kuchař kolem vás na druhé straně stolu,tak jděte ke dveřím.Až předáte jízdenku,tak proběhněte opět přes celou kuchyň/kuchař je otočen zády a zpívá si,takže vás nevidí/do dalšího vagonu.Zde máte minutu na to pochytat tři myši na kolečkách a hodit je do koše.Myši chytáte levým Shiftem. Až myš chytíte,jděte ke koši a až se vám zobrazí zelená čára přesné trefy,tak stiskněte opět levý Shift,tím myš hodíte do koše.Až tam hodíte všechny tři myši ,tak si vezměte klíč vedle koše a projděte do dalšího vagonu.Tento vagon má ledové kluziště,jsou tu i velké kostky ledu a uprostřed vagonu je cosi jako drtič kostek.Jděte tedy k drtiči,vezměte si ho levým Shiftem a pak se otočte na nějakou kostku a zmáčkněte opět levý Shift,tím kostku rozbijete na menší kostky a dárečky v krabicích.V jedné z krabic najdete jízdenku.Projděte do dalšího vagonu,kde jsou bedny a na nich jsou krabice ve kterých jsou klauni na pero ,klauni na vás házejí plyšové hračky.Úkolem je oplácet stejně,takže vždy levým Shiftem uchopte plyšovou hračku a až se vám objeví zelená čára přesné trefy, tak hoďte hračku na klauny.Až je všechny zlikvidujete,tak se vám na bedně objeví klíč.Pomocí mezerníku vyskočte na bedny a klíč si vezměte.V dalším vagonu vyfasujete palici se kterou budete muset zatlouct hřebíky do krabic,ze kterých vyskakují klauni na péru.Až zatlučete všechny krabice,tak na konci se vám otevře kufr, ve kterém je jízdenka,kterou si vezměte.
Kapitola 2: The Rooftop
Rooftop Rescue

Zde se ocitnete na střeše vagonů,vaším úkolem je propracovat se co nejblíže přednímu vagonu. Směrovými klávesami ovládáte pohyb vpřed a do stran,mezerníkem přeskakujete překážky a levým Ctrl se skrčíte.Tato pasáž není jednoduchá,musíte si dávat pozor na spousty překážek.Na konci doběhnete k muži, který si na střeše udělal ohýnek.
Chasing The Train
Zde vás čeká sjezd na lyžích. Držíte se jako klíště na zádech muže,který s vámi musí prokličkovat mezi stromy a stále se držet na dohled vlaku.Zde používáte směrové klávesy a mezerník.Ten využijete ve chvíli kdy do něčeho nabouráte,mezerníkem se postavíte na nohy a jedete dál.
Kapitola 3: The Engine Room
Repair the Engine

Až přeskočíte na vlak , tak se ocitnete v lokomotivě,je potřeba opravit motor.Na vás směřují modré a zelené díly motoru,které musíte pomocí levého Shiftu uchopit a pak ty modré dát topiči napravo a ty zelené topiči vlevo/opět kliknete na levý Shift/.Musíte dávat pozor na kousky uhlí ,které vám ubírají život.
Stoke Flame
Nyní musíte do rytmu mačkat správná tlačítka,to znamená ,že nejprve uvidíte tlačítka, která máte mačkat.Jako první se vám zobrazí šipka nahoru,pak šipka dolů,vlevo a nakonec šipka vpravo.Vy tedy musíte na klávesnici mačkat stejné šipky do rytmu.Pak se vám objeví i ikona prázdné lopaty a plné lopaty.Plná lopata je na klávesnici levý Shift a prázdná lopata je mezerník.
Kapitola 4: Back On Board
Toys!  Toys!

Nejprve se ocitnete ve vagonu,kde je plno beden a na nich krabice ve kterých jsou klauni na pero , klauni na vás házejí plyšové hračky.Úkolem je oplácet stejně,takže vždy levým Shiftem uchopte plyšovou hračku a pak až se vám objeví zelená čára přesné trefy, tak hoďte hračku na klauny.Až je všechny zlikvidujete,tak se na bedně objeví klíč,ke kterému si přeskákejte pomocí mezerníku a projděte do dalšího vagonu.Zde budete muset pomocí přetahování beden/bedny uchopíte levým Altem-musíte ho stále držet/posunovat černou dívenku na bruslích až na druhý konec vagonu.Těžko se popisuje jakou bednu posunout,takže se zde podívejte na videonávod,který jsem pro vás připravil.V dalším vagonu musíte do dvou minut pochytat všechny myši na kolečkách a naházet je do košů, poté si vezměte klíč vedle koše a projděte do kuchyně.
Scrooges Last Stand
Zde vás čeká velká loutka dědka. Házejte na něj sněhové koule, dědkovi se na prsou po určité době otevře otvor na hrudi,tam směřujte koule.Dědek však pěstí bouchá do podlahy,takže vy musíte nadskakovat pomocí mezerníku.Souboj je to trochu delší,ale po určité době dědek padne na podlahu .
Hot Chocolate
Zde vás opět čeká minihra do rytmu.Opět musíte mačkat požadované klávesy .Šálek je na mezerníku a otočka na levém Shiftu.
Kapitola 5: The North Pole
Runaway Car

Ocitnete se ve městě ,kde ovládáte soupravu vlaku,která jede po kolejích.Směrovou klávesou vlevo a vpravo ovládáte naklánění soupravy/vyhnete se tak dírám a souprava nevykolejí/ a také její zatočení/nesmíte narazit do odstavených vagonů na vedlejších kolejích/.Brzda je na mezerníku a rychlost zvýšíte pomocí levého Shiftu.
Nort Pole Central
Nyní se ocitnete v tubusu horské dráhy,úkolem je vždy projet stejnou barevnou značkou na checkpointech ,kterou máte v kabině před sebou.Nesmíte se však dotknout jiné barevné značky,protože se vám to poté nuluje a začínáte znovu.Takhle musíte projet celkem 6 kol.Náboj a jeho otáčení ovládáte pouze směrovými klávesami.
Kapitola 6: Race to Santa
Sorting Room

Ocitnete se v třídírně balíků . Jsou tu dopravníkové pásy,které vozí dárečky na správnou adresu. Úkolem je přepnou pásy pomocí pák tak,aby se černá dívenka dostala vždy do další třídírny.Popisovat vám to nebudu,zde jsem pro vás vytvořil videonávod jak si máte počínat.
Inside the Sack
Ocitnete se v místnosti plné zabalených dárků.Vaším úkolem je vyskákat až na vrchol a dostat se ven z místnosti.Používáte zde jen směrové klávesy vlevo a vpravo a také mezerník pro skok.
Final Delivery
V této poslední misi musíte vzducholodí proletět nad městem s velkým pytlem dárků v časovém limitu 5 minut až na náměstí.Vzducholoď ovládáte pouze směrovými klávesami.Když kliknete na směrovou klávesu vpřed,tak vzducholoď se snese dolů,když kliknete na směrovou klávesu vzad,tak vzducholoď vystoupá nahoru.Podívejte se na závěrečnou animaci a tím máte dohráno.
Uložené pozice
Čeština
Demo
Recenze
Videoukázka
Obal na cd(dvd)
 

 

Náhledy fotografií ze složky The Polar Express

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář